Биточки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Биточки - дуже популярна страва у багатьох країнах. Готують їх і з м'яса і з різних овочів. Існує дуже багато рецептів приготування цієї страви. Пропоную спробувати один з них.
Класичні биточки готуються з сирого рубаного м'яса, але для приготування биточків з сиром в домашніх умовах ми найчастіше використовуємо фарш. Фарш відбивається, тому і назва у цієї страви - биточки. Пропоную вам приготувати смачні і соковиті биточки, цей простий рецепт биточків з сиром урізноманітнює ваше меню і часу на приготування піде зовсім небагато. Отже, приступимо.
1. Замочуємо сухий хліб в молоці.
2. Чистимо цибулю і часник. Цибулю дрібно шаткуємо, часник тиснемо через чеснокодавку.
3. Фарш добре відбиваємо. Для цього його з силою кидаємо в миску раз 10.
4. Віджимаємо хліб від зайвого молока і подрібнюємо.
5. Натираємо сир на дрібній тертці.
6. Змішуємо фарш, хліб, сир, цибуля і часник. Додаємо спеції, сіль, яйце і добре розмішуємо до однорідної маси. Відбиваємо фарш повторно.
6. Формуємо з отриманої маси биточки.
7. У мисці збиваємо залишився яйце. Вмочуємо в нього сфорязикні биточки, потім обвалюють їх у борошні або панірувальних сухарях.
8. На пательні, в розігрітій олії обсмажуємо биточки з обох боків до рум'яної золотистої скоринки.
9. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і доводимо до готовності. Час залежить від величини ваших биточків. Можна довести биточки до готовності в духовці.
От і все, подавати биточки можна з будь-яким гарніром. Смачного!
- М'ясний фарш - 500 грам (фарш будь - яловичий, свинячий, курячий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середньої величини)
- Яйця - 2 штуки(1 яйце - в фарш, друге - для панірування)
- Хліб білий черствий - 70 грам(2-3 скибочки)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сир твердий - 100 грам
- Борошно або панірувальні сухарі - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - 2-3 Щепоток (ваші улюблені спеції для м'яса)
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню
) - Рослинна олія для смаження - 100 мілілітрів
1. Замочуємо сухий хліб в молоці.
2. Чистимо цибулю і часник. Цибулю дрібно шаткуємо, часник тиснемо через чеснокодавку.
3. Фарш добре відбиваємо. Для цього його з силою кидаємо в миску раз 10.
4. Віджимаємо хліб від зайвого молока і подрібнюємо.
5. Натираємо сир на дрібній тертці.
6. Змішуємо фарш, хліб, сир, цибуля і часник. Додаємо спеції, сіль, яйце і добре розмішуємо до однорідної маси. Відбиваємо фарш повторно.
6. Формуємо з отриманої маси биточки.
7. У мисці збиваємо залишився яйце. Вмочуємо в нього сфорязикні биточки, потім обвалюють їх у борошні або панірувальних сухарях.
8. На пательні, в розігрітій олії обсмажуємо биточки з обох боків до рум'яної золотистої скоринки.
9. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і доводимо до готовності. Час залежить від величини ваших биточків. Можна довести биточки до готовності в духовці.
От і все, подавати биточки можна з будь-яким гарніром. Смачного!