Рецепт Бісквітний торт під мастику фото

Бісквітний торт під мастику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Для тих, хто вже освоїв або тільки намагається освоїти домашню випічку до святкового столу, хочу запропонувати простий і дійсно смачний варіант, як приготувати бісквітний торт під мастику.

Опис приготування:

В даному випадку тортик припаде до смаку всім любителям шоколаду, але при бажанні ви можете зробити коржі ванільними, без додавання какао. Що стосується просочення, то тут все залежить від ваших смакових уподобань, крем може бути абсолютно будь-яким. Основа під мастику повинна провести в холодильнику не менше 1.5-2 годин, можна навіть довше, щоб вона добре лягала.

  • Вершкове масло - 175 грам(+ 180 грам для крему)
  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Какао - 60 грам
  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цукор для сиропу - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 7-8 Ст. Ложок
  • Згущене молоко - 300 грам
  • Вершки - 1 Склянка(+ цукрова пудра за смаком)
  • Шоколад - 200 грам
бісквітний торт під мастику - фото крок 1
1. Розм'якшене вершкове масло збийте в глибокій мисці з цукром (звичайним і ванільним).
бісквітний торт під мастику - фото крок 2
2. Продовжуючи збивати, введіть яйця по одному.
бісквітний торт під мастику - фото крок 3
3. В окремій мисочці просійте сухі інгредієнти: борошно, соду, какао.
бісквітний торт під мастику - фото крок 4
4. Всипте їх в мисочку, додайте кефір.
бісквітний торт під мастику - фото крок 5
5. Готове тісто перекладіть у жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в розігріту духовку.
бісквітний торт під мастику - фото крок 6
6. При температурі 180 градусів випікайте бісквіт 35-40 хвилин до готовності. Час залежить від розміру вашої форми.
бісквітний торт під мастику - фото крок 7
7. Бісквіт повинен як слід охолонути, а після розріжте його акуратно на 3 коржа. Просочувати коржі ми будемо солодким сиропом - вода + цукор. Можна додати також пару ложок улюбленого алкоголю.
бісквітний торт під мастику - фото крок 8
8. Між коржами буде крем зі збитих з цукровою пудрою вершків.
бісквітний торт під мастику - фото крок 9
9. Ще однією просоченням буде шоколад, який потрібно розтопити на водяній бані.
бісквітний торт під мастику - фото крок 10
10. Тепер можна збирати тортик: викладіть корж, просочіть його сиропом і шоколадом, розподіліть рівним шаром крем. Повторіть з рештою коржами. Приберіть тортик на годинку в холодильник.
бісквітний торт під мастику - фото крок 11
11. Тепер потрібно зробити крем - основу під мастику. Для цього збийте розм'якшене вершкове масло зі згущеним молоком.
бісквітний торт під мастику - фото крок 12
12. Готовим кремом вирівняйте спочатку боки, а потім і верх торта. Цей процес займе чимало часу, але торт повинен бути ідеально рівним, щоб на нього добре лягла мастика. Усе, тепер його потрібно охолодити в холодильнику не менше 2-3 годин перш, ніж покривати мастикою.

Схожі рецепти