Бісквіт зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з додаванням сметани виходить дуже смачною, ніжною, з легкої молочної кислинкою. Ви можете спробувати спекти бісквіт на сметані, який стане відмінною основою для будь-якого торта.
Хочете дізнатися, як приготувати бісквіт зі сметаною? Тоді цей рецепт саме те, що вам потрібно. Таку випічку можна запросто використовувати як основу для тортів, а можна їсти як самостійне ласощі з чаєм.
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
Візьміть яйця, акуратно відокремте жовтки від білків. Зробити це можна вручну, але краще - спеціальним пристосуванням, яке допоможе виконати цю процедуру швидко і точно. У глибоку миску помістіть жовтки, насипте цукор.
Тепер за допомогою міксера на найбільшій швидкості збивайте цукровий пісок з жовтками до тих пір, поки вони не набудуть світлий відтінок. Сметану (краще - більш жирну, близько двадцяти відсотків, ) покладіть до желтковой масі і ретельно перемішайте до однорідності.
До яєчної маси просійте борошно. Зробити це потрібно обов'язково для того, щоб мука збагатилася киснем. Тоді тісто буде м'яким і добре підніметься в процесі випікання. Розмішайте тісто ложкою, поки в ньому не розчиняться всі грудочки.
Білки, які ви відокремили від жовтків, помістіть в окрему миску, витерту насухо. Гарненько охолодіть їх в холодильнику. Потім додайте дрібку солі і збивайте міксером дуже швидко, поки не отримаєте стійкі білі піки.
Збиті білки дуже акуратно перемістіть в посуд, в якій була замішана тісто з борошна, сметани і збитих з цукром жовтків. Повільно, за годинниковою стрілкою перемішайте масу, щоб вона стала однорідною. Також добьте гашене соду.
Візьміть роз'ємну форму і змастіть її вершковим маслом, щоб бісквіт до неї не прилип. Влийте в форму тісто для бісквіта. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і випікайте в ній виріб п'ятдесят хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Проткніть бісквіт, якщо вона вийде сухою, то він готовий.