Балтійський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати балтійський хліб в домашніх умовах. Дуже смачна випічка прямо тане в роті! Я ось ніколи не думала, що без хлібопічки можна такий пишний хліб приготувати. Спробуйте!
Перед вами простий рецепт балтійського хліба. Випічка вийде смачною і ароматною. Такий хліб дуже схожий на магазинний, ось тільки набагато смачніше і краще, адже тут немає ніякої хімії, на відміну від покупних булок, куди часто кладуть незрозумілі інгредієнти. Тут же все смачне і натуральне. Всім рекомендую спробувати!
- Стартер Хлібна - 100 грам
- Борошно житнє обдирне - 500 грам(100 грамів для опари, інше - в тісто)
- Вода - 550 мілілітрів(50 мл. - для опари, інше в тісто)
- Борошно пшеничне - 130 грам
- Сіль - 12 грам
- Кмин - 5 грам
1. Спочатку треба змішати закваску, 100 грамів борошна і 50 мл. Води, і нехай при 30 градусах вони наполягають 4-5 годин.
2. Потім прямо в цю опару додамо залишок води, борошна, а також сіль і кмин. Перемішаємо - і накриваємо плівкою. Нехай тісто постоїть ще дві години при кімнатній температурі або на годину при температурі в 30 градусів.
3. Ось приблизно так має виглядати тісто. Далі перемістимо його в форму для запікання і залишимо ще на годину на расстойку. Розігріємо духовку до 250 градусів, поставимо в неї хліб на 15 хвилин, а через 15 хвилин зменшуємо температуру до 170 градусів, тримаємо ще 45 хвилин.
4. А ось і готовий хлібець, пишний і смачний! чекайте, поки охолоне, а потім нарізуйте і подавайте!