«Адигейський» пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пироги, а також різні страви з сиром - моя слабкість. Один з моїх улюблених варіантів - це рецепт, як приготувати"Адигейський" пиріг. Він смачний, ситний і простий, тому складнощів не виникне.
Опис приготування:
Пиріг отримав свою назву завдяки сиру, який використовується для випічки. А оскільки сир добре поєднується з зеленню, то використовував ще й її, на цей раз у мене був пучок цибулі, але не зайвим буде додати кріп, петрушку, кінзу або черемшу. Пиріг можна спекти в духовці або в мультиварці. Він дуже простий у приготуванні, досить лише змішати всі продукти (тісто буде рідке), перелити тісто в форму і відправити випікатися.
- Борошно - 160 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Адигейський сир - 100 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Соняшникова олія - За смаком
1. Кефір підігрівають в мікрохвильовці до кімнатної температури, потім додаю до нього яйця і сіль, збиваю віночком.
2. Пучок цибулі мою і нарізаю дрібно, адигейський сир натираю на крупній тертці.
3. Змішую цибулю і сир з кефіром.
4. Борошно заздалегідь просівають і всипав до решти інгредієнтів, додаю соду, гаситься оцтом, перемішую.
5. Форму для випікання змащую олією, виливаю тісто і випікаю близько 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
6. Рум'яний пиріг дістаю з духовки і остуджують, потім нарізаю на частини.