Желе
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам показати, як приготувати желе на свято. Але не просте желе, а з секретом, який оцінять тільки дорослі. Ми додамо в десерт алкоголь, щоб додати артомат і незвичайний смак.
Кількість алкоголю можете регулювати на свій смак. Якщо вам не подобаються горілка і ром, цілком можете доповнити фруктові смаки різнобарвного желе солодкими фруктовими лікерами або навіть сидром. Це дуже цікава ідея для "дорослої" вечірки. Подати таку желе можна в порційних келихах. Спробуйте!
- Желе в пакетиках - 6 штук (різнокольорові)
- Желе - 6 чайних ложок
- Вода чиста - 1, 2 L
- Йогурт ванільний - 3 Ст. Ложки
- Горілка - 120 мілілітрів (або ПЗУ)
200 мл води нагріваємо в каструльці хвилини 2, потім відправляємо туди чайну ложку желатину і все добре розмішуючи.
Отриману рідину ще через хвилину прибираємо з вогню і відправляємо туди один з пакетиків желе. У мене перший шар червоного кольору.
Додаємо туди кілька столових ложок горілки або рому, ретельно перемішуємо.
Беремо форму (красиво виглядає желе у формі для кексу з кільцем посередині), заливаємо перший шар желе в форму, відправляємо в холодильник хвилин на 15, тим часом займіться наступним шаром. Те ж саме виконайте з іншими верствами, не забуваючи додавати алкоголь.
Останній шар (у мене це самий темний колір желе) потрібно змішати з йогуртом. Зніміть желе з плити, дайте хвилини 2 охолонути, потім розмішайте з йогуротом і алкоголем, залийте в форму і дайте десерту повністю застигнути.
Готове желе на пару секунд опустіть в гарячу воду, щоб його було легко дістати, а потім викладіть на тарілку. Нарізайте шматочками, як торт, і пригощайте гостей.