Желе-agarom
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні на десерт ми приготуємо дуже смачне фруктове желе, але замість желатину ми будемо використовувати агар-агар, який має ряд переваг перед желатином.
Насамперед, поспішаю вас порадувати, що рецепт приготування желе з агар-агаром мало чим відрізняється від технології виготовлення такого желе, але з використання желатину. Так чому ж ми вибрали саме агар-агар? Відповідь дуже проста: за своїми якостями він в деякій мірі перевершує желатин, а особисто для мене основною його плюс в тому, що в ньому відсутній неприємний запах і смак. Але це ще не все, варто так само відзначити, що агар має повністю рослинне походження (тобто його можна використовувати під час посту), а так само він складається в основному з клітковини, і, отже, відмінно виводить шлаки з організму. А якщо ви думаєте, що на цьому ми і закінчимо, то ви глибоко помиляєтеся: агар-агар застигаємо набагато швидше, ніж желатин, а при кімнатній температурі, він абсолютно не тане. Не знаю як ви, але я не змогла встояти перед таким натиском фактів, і почала використовувати цей чудовий замінник желатину, і зараз поділюся з вами простим рецептом желе з агар-агаром, в якому ми будемо використовувати свіжі фрукти і сік.
- Якщо-якщо - 4, 5 чайних ложки (по 1, 5 ложки для кожного соку)
- Сік - 1, 5 L (по півлітра різного за кольором соку)
- Фрукти та ягоди - - За смаком (апельсин, банан, ківі, виноград)