Рецепт Желе-agarom фото

Желе-agarom
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Десерти, Желе

Сьогодні на десерт ми приготуємо дуже смачне фруктове желе, але замість желатину ми будемо використовувати агар-агар, який має ряд переваг перед желатином.

Насамперед, поспішаю вас порадувати, що рецепт приготування желе з агар-агаром мало чим відрізняється від технології виготовлення такого желе, але з використання желатину. Так чому ж ми вибрали саме агар-агар? Відповідь дуже проста: за своїми якостями він в деякій мірі перевершує желатин, а особисто для мене основною його плюс в тому, що в ньому відсутній неприємний запах і смак. Але це ще не все, варто так само відзначити, що агар має повністю рослинне походження (тобто його можна використовувати під час посту), а так само він складається в основному з клітковини, і, отже, відмінно виводить шлаки з організму. А якщо ви думаєте, що на цьому ми і закінчимо, то ви глибоко помиляєтеся: агар-агар застигаємо набагато швидше, ніж желатин, а при кімнатній температурі, він абсолютно не тане. Не знаю як ви, але я не змогла встояти перед таким натиском фактів, і почала використовувати цей чудовий замінник желатину, і зараз поділюся з вами простим рецептом желе з агар-агаром, в якому ми будемо використовувати свіжі фрукти і сік.

  • Якщо-якщо - 4, 5 чайних ложки (по 1, 5 ложки для кожного соку)
  • Сік - 1, 5 L (по півлітра різного за кольором соку)
  • Фрукти та ягоди - - За смаком (апельсин, банан, ківі, виноград)
желе-agarom - фото крок 1
В першу чергу ми заливаємо агар-агар невеликою кількістю холодного соку і залишаємо набухати.
желе-agarom - фото крок 2
Цей процес займає кілька годин, тому найкраще залишати його на ніч.
желе-agarom - фото крок 3
Тепер беремо один з решти соків (в нашому випадку апельсиновий), вливаємо його в каструльку і відправляємо на вогонь. Коли сік закипить, вливаємо в нього набряклий агар і знову доводимо до кипіння, і варимо, гарненько перемішуємо, до повного розчинення агару.
желе-agarom - фото крок 4
Красиво нарізаємо наші фрукти. Ви можете використовувати абсолютно будь-які на ваш розсуд.
желе-agarom - фото крок 5
Тепер розливаємо сік з агаром за формами і викладаємо в нього нарізані фрукти (у мене це апельсин).
желе-agarom - фото крок 6
Ми залишаємо желе на кілька хвилин для того, щоб воно трохи охололо, а потім ставимо його в холодильник.
желе-agarom - фото крок 7
Тепер повторюємо цю ж процедуру з наступним соком: кип'ятимо, вливаємо агар, знову кип'ятимо. Потім акуратно, використовуючи ложку, заливаємо другий шар желе.
желе-agarom - фото крок 8
Знову додаємо фрукти.
желе-agarom - фото крок 9
Знову даємо набагато охолонути і поміщаємо в холодильник. Взагалі, агару досить півгодини для повного застигання.
желе-agarom - фото крок 10
І тепер третій шар. Процедуру приготування ви вже знаєте.
желе-agarom - фото крок 11
Як ви могли помітити, складного тут абсолютно нічого немає, головне - це гарненько прокип'ятити агар, тоді він буде краще застигати. А ось така краса у нас виходить в результаті.

Схожі рецепти