Зернові пластівці на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте смачний і корисний зерновий сніданок собі і своїй родині. Домашні зернові пластівці виходять набагато смачніше магазинних.
Приготування пластівців займає досить багато часу, але не віднімає багато сил. За цим рецептом у вас вийде приблизно 1, 5-літрова банка пластівців, в залежності від їх розміру.
- Борошно - 600 грам
- Цукор - 110 грам (коричневий)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Потоку - 170 грам
- Кефір - 470 мілілітрів
- Вершкове масло - 115 грам (розтоплене)
1. Змішати сухі інгредієнти разом.
2. Розмішати з патокою, кефіром і вершковим маслом.
3. Викласти отриману суміш у змащену маслом форму для випічки розміром 22х32 см. Випікати в духовці при 175 градусах протягом приблизно 30 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою. Остудити.
4. Розрізати на квадрати і розкришити пальцями. Якщо ви віддаєте перевагу більш маленькі шматочки, натріть квадрати на тертці для сиру. Викласти отриману масу на два великих дека. Випікати при 135 градусах від 60 до 90 хвилин, помішуючи кожні 15 хвилин, поки пластівці не стануть сухими. Час приготування пластівців буде залежати від їх розміру.
5. Дати пластівців охолонути на деках, а потім перекласти їх в ємності для зберігання. Пластівці можуть зберігатися протягом декількох тижнів.