Вівсяні пластівці в випічці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо для вас вівсянка - це тільки каша та печиво, то ви сильно помиляєтеся. Сьогодні я розповім вам, як приготувати вівсяні пластівці смачно і незвично. Точніше, ми будемо готувати вівсяні мафіни.
Готові маффіни можете прикрасити шоколадною пастою або будь-який інший глазур'ю на ваш смак. Такі маффіни обов'язково сподобаються вашій родині. Також їх дуже зручно давати на перекус дітям в школу. Подавайте маффіни з чаєм або какао. Смачного!
- Борошно - 200 грам
- Вівсяні пластівці - 80 грам (дрібного помелу)
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Коричневий цукор - 80 грам
- Яйця - 2 штуки
- Малина - 1 Склянка
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Сіль - 1/8 чайних ложки
Духовку розігрійте до 175 градусів, форму для кексів змастіть маслом. Вершкове масло розтопіть і трохи остудіть. У мисці змішайте борошно, сіль і розпушувач. Добре перемішайте. В іншій мисці збийте яйця з цукром, потім додайте мед і ваніль. Влийте масло і все добре перемішайте.
У миску з борошном додайте вівсянку, з'єднайте вміст 2 misok, все змішайте до однорідного стану. Потім додайте малину і акуратно змішайте.
Тісто розкладіть по формах, заповнюючи їх на 2/3, і випікайте 15-20 хвилин. Потім остудіть і дістаньте з формочок.