Заварні млинці на молоці
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, це найвдаліший рецепт млинців! Заварні млинці виходять ніжними, а робота з тестом і спекотної - одне задоволення! Вони не рвуться, легко перевертаються і швидко смажаться.
Рецепт майже не відрізняється від звичайних млинців на молоці, тільки з тією різницею, що в кінці вливається окріп. Тісто виходить гладким, просто шовковим. Смажте, як звичайні млинці на сковороді. Хай щастить!
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Окріп - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка

Підготуйте продукти для млинців. Відміряйте стакан води, і поставте чайник закипати.

З'єднайте віночком яйця з молоком, сіллю, цукром і ваніліном.

Всипте борошно, влийте рослинне масло. Віночком розмішайте все, щоб тісто стало однорідним.

Тісто готове до заварювання. Слідувати, щоб не було борошняних грудочок.

Влийте в тісто склянку окропу - і віночком швидко розмішайте його. Залиште на 10-15 хвилин.

Розігрійте антипригарним сковороду. Перед першим млинцем можна змастити її шматочком несолоного сала. Наливайте ополоником тісто, і смажте млинець до рум'яного кольору.

Подденьте вилочкою край - і переверніть руками млинець. Підсмажте його з іншого боку.

Заварні млинці готові, смачного!