Запіканка з сиру з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний сир і солодкий ароматні сухофрукти - це легкий, але смачний десерт, який можна і на роботу з собою взяти, і на свято приготувати. Рекомендую простий рецепт приготування запіканки!
Щоб приготувати запіканку з сиру з сухофруктами, не обов'язково додавати манку в сирну масу. Досить борошна. Також розкрию невеличкий секрет: білки краще відокремити від жовтків і збити, а потім акуратно підмішати до маси. Сухофрукти ви можете використовувати будь-які, раджу їх замочити попередньо, щоб вони були м'якими.
- Сир - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Сухофрукти - 100 грам
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - За смаком (щоб форму змастити )
Приготуйте спочатку сирну масу. Belk відділ Желтков. Білки поки відставте.
Жовтки змішайте з борошном, сиром, цукром і ваніліном.
Жовтки змішайте з борошном, сиром, цукром і ваніліном.
Сухофрукти промийте і поріжте дрібно, додайте до сирної маси.
Збийте білки і акуратно додайте їх до сирної маси.
Змастіть форму для запікання олією вершковим і посипте сухарями. Викладіть сирну масу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на (приблизно) 30-45 хвилин. Час запікання може бути і більше, все залежить від форми: її товщини і глибини. Тому завжди рекомендую перевіряти запіканку на готовність зубочисткою, стежити за ароматом і орієнтуватися по скоринці, вона повинна бути рум'яною.
Готову запіканку з сиру з сухофруктами для більш святкового варіанту подачі можете посипати цукровою пудрою і пелюстками мигдалю.
Розрізати її на порційні шматочки рекомендую остигнула, також можете прикрасити горішками або тими ж сухофруктами. Смачного!