Запіканка з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше запіканку з рисом готують з додаванням сиру. Я вам пропоную приготувати цю страву з додаванням яблук, моркви та родзинок.
Солодка ніжна запіканка припаде до смаку і дітям, і дорослим на сніданок або легка вечеря. Замість звичних і набридлих бутербродів і яєчні приготуйте легкий і ситний сніданок для своїх улюблених.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Мал - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Морква - 200 грам
- Яблука - 300 грам
- Ізюм - 100 грам
- Обкладинка - За смаком
1. Вилийте в каструлю молоко і поставте на вогонь. Малдобре промийте в холодній воді кілька разів. Як тільки молоко закипить, засинайте в нього рис. Зменшіть вогонь до середнього і варіть хвилин 20-25, не забуваючи постійно помішувати.
2. У готову рисову кашу додайте олію, добре перемішайте і зніміть з вогню. Яєчні білки відокремити від жовтків. Жовтки розітріть з цукром і ваніллю і додайте в рисову кашу.
3. Підготуємо наші фрукти. Яблука і моркву потрібно вимити і почистити. Моркву натріть на середній терці. З яблук видаліть серцевину і наріжте маленькими кубиками. Ізюм потрібно промити, перебрати від сміття і замочити в теплій воді хвилин на двадцять. Всі підготовлені фрукти і овочі покладіть в рисову суміш. Добре перемішайте.
4. В окремому посуді збийте міксером білки і додайте до наших компонентів. Акуратно перемішайте.
5. Форму для випічки змастіть маслом або застеліть пергаментним папером. Викладіть нашу суміш у форму і розрівняйте поверхню. Духовку потрібно розігріти до 180 градусів. Наша запіканка запікатиметься близько 30 хвилин. Готову запіканку потрібно трохи остудити, розрізати на порційні шматки. Подати можна зі сметаною або варенням.