Рецепт Запіканка з рисом фото

Запіканка з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт, Ситний сніданок
Випічка, Гарячі страви, Запіканка

Найчастіше запіканку з рисом готують з додаванням сиру. Я вам пропоную приготувати цю страву з додаванням яблук, моркви та родзинок.

Солодка ніжна запіканка припаде до смаку і дітям, і дорослим на сніданок або легка вечеря. Замість звичних і набридлих бутербродів і яєчні приготуйте легкий і ситний сніданок для своїх улюблених.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Мал - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Морква - 200 грам
  • Яблука - 300 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Обкладинка - За смаком
запіканка з рисом - фото крок 1
1. Вилийте в каструлю молоко і поставте на вогонь. Малдобре промийте в холодній воді кілька разів. Як тільки молоко закипить, засинайте в нього рис. Зменшіть вогонь до середнього і варіть хвилин 20-25, не забуваючи постійно помішувати.
запіканка з рисом - фото крок 2
2. У готову рисову кашу додайте олію, добре перемішайте і зніміть з вогню. Яєчні білки відокремити від жовтків. Жовтки розітріть з цукром і ваніллю і додайте в рисову кашу.
запіканка з рисом - фото крок 3
3. Підготуємо наші фрукти. Яблука і моркву потрібно вимити і почистити. Моркву натріть на середній терці. З яблук видаліть серцевину і наріжте маленькими кубиками. Ізюм потрібно промити, перебрати від сміття і замочити в теплій воді хвилин на двадцять. Всі підготовлені фрукти і овочі покладіть в рисову суміш. Добре перемішайте.
запіканка з рисом - фото крок 4
4. В окремому посуді збийте міксером білки і додайте до наших компонентів. Акуратно перемішайте.
запіканка з рисом - фото крок 5
5. Форму для випічки змастіть маслом або застеліть пергаментним папером. Викладіть нашу суміш у форму і розрівняйте поверхню. Духовку потрібно розігріти до 180 градусів. Наша запіканка запікатиметься близько 30 хвилин. Готову запіканку потрібно трохи остудити, розрізати на порційні шматки. Подати можна зі сметаною або варенням.

Схожі рецепти