Рецепт Запіканка з кабачків і баклажанів фото

Запіканка з кабачків і баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан, Кабачок
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Запіканка

Ось вже де дійсно царський блюдо - як за смаком, так і за зовнішнім виглядом, його хоч зараз став на святковий стіл! Ну а звичайний обід або вечерю з такою запіканкою стане урочистим і яскравим.

Звичайно, зі свіжих овочів можна зробити багато куди більш простих і легких страв, але якщо салати і різні рагу вже порядком набридли, то потрібно придумати щось більш оригінальне і цікаве. Рецепт приготування запіканки з кабачків і баклажанів, про який я хочу вам розповісти, не такий простий, як може здатися, адже насправді це блюдо з секретом. Справа в тому, що кабачок в ньому відмінно поєднується з баклажаном, а завдяки додаванню помідорів і особливого соусу, смак у овочів стає, як у маринованих. Загалом, передати це незвичайний смак словами досить важко, краще самі приготуйте запіканку з кабачків і баклажанів в домашніх умовах, і я сподіваюся, вона вам сподобається, так само як і мені.

  • Баклажан - 700-800 грам
  • Кабачок - 600-700 грам
  • Помідор - 1200 грам(600 г - в запіканку, 600 г - в соус)
  • Перець болгарський - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Зелень свіжа подрібнена - 4 Ст. Ложки (петрушка, кріп)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок(+ для смаження)
  • Спеції - - За смаком (базилік, обкладинка, гвоздика, запашний перець, перець чорний мелений)
  • Сіль - - За смаком
запіканка з кабачків і баклажанів - фото крок 1
Для початку промиваємо кабачки і баклажани і витираємо їх від води. Потім нарізаємо кружечками, посипаємо їх сіллю і залишаємо так на якийсь час.
запіканка з кабачків і баклажанів - фото крок 2
А самі тим часом приготуємо соус. Для цього наливаємо в сковорідку або сотейник олію й обсмажуємо на ньому до прозорості нарізаний дрібно цибулю. Потім очищаємо помідори від шкірки і перетираємо їх в пюре, викладаємо на сковорідку до цибулі, додаємо спеції. Болгарський перець чистимо, промиваємо і також дрібно нарізаємо, і як тільки соус закипить, викладаємо його на сковороду. Потім соус солимо і варимо на повільному вогні протягом 10 хвилин.
запіканка з кабачків і баклажанів - фото крок 3
Тепер по колу викладаємо у форму, де будемо випікати запіканку, кільця баклажана, кабачка і помідора, чергуючи їх. Заливаємо овочі приготовленим соусом.
запіканка з кабачків і баклажанів - фото крок 4
Зверху викладаємо подрібнений часник і свіжу зелень, скроплюємо запіканку рослинною олією.
запіканка з кабачків і баклажанів - фото крок 5
І відправляємо її в розігріту до 175-180 градусів духовку приблизно на годину. При бажанні можете посипати готову страву тертим сиром, але і без нього виходить шалено смачно. Смачного!

Схожі рецепти