Запіканка з кабачків і баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Ось вже де дійсно царський блюдо - як за смаком, так і за зовнішнім виглядом, його хоч зараз став на святковий стіл! Ну а звичайний обід або вечерю з такою запіканкою стане урочистим і яскравим.
Звичайно, зі свіжих овочів можна зробити багато куди більш простих і легких страв, але якщо салати і різні рагу вже порядком набридли, то потрібно придумати щось більш оригінальне і цікаве. Рецепт приготування запіканки з кабачків і баклажанів, про який я хочу вам розповісти, не такий простий, як може здатися, адже насправді це блюдо з секретом. Справа в тому, що кабачок в ньому відмінно поєднується з баклажаном, а завдяки додаванню помідорів і особливого соусу, смак у овочів стає, як у маринованих. Загалом, передати це незвичайний смак словами досить важко, краще самі приготуйте запіканку з кабачків і баклажанів в домашніх умовах, і я сподіваюся, вона вам сподобається, так само як і мені.
- Баклажан - 700-800 грам
- Кабачок - 600-700 грам
- Помідор - 1200 грам(600 г - в запіканку, 600 г - в соус)
- Перець болгарський - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зелень свіжа подрібнена - 4 Ст. Ложки (петрушка, кріп)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок(+ для смаження)
- Спеції - - За смаком (базилік, обкладинка, гвоздика, запашний перець, перець чорний мелений)
- Сіль - - За смаком