Запіканка з фаршем і пюре
(покроковий рецепт з фото)
З звичних інгредієнтів можна зробити цікаві і ситні блюда. Я покажу, як приготувати запіканку з фаршем і пюре смачно і просто. Рекомендую взяти цей класний рецепт на замітку.
Дуже багато хто любить готувати несолодкі запіканки із залишків продуктів. Це зручно і урізноманітнює звичне меню. Цю страву можна сміливо віднести до таких. Я, правда, покажу весь процес від початку і до кінця. При бажанні до фаршу можна додати трохи овочів, щоб урізноманітнити і доповнити начинку, або зробити додаткову прошарок з тертого сиру, наприклад. Це чудове блюдо для всієї родини!
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш - 1/2 кілограма
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 3 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Картопля очистіть, наріжте середніми шматочками і поставте варитися до готовності в підсоленій воді.
2. Цибулю очистіть, наріжте дрібно і викладіть на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажте до прозорості і зніміть з вогню.
3. Замість цибулі на сковороду викладіть фарш.
4. Додайте сіль і перець за смаком, смажте на середньому вогні, помішуючи.
5. Додайте на сковороду цибулю, продовжуйте смажити до готовності.
6. З картоплі злити воду, розімніть відварений овоч в пюре.
7. Остудіть трохи, vbeyte 2 яйця і ретельно перемішайте.
8. Викладіть половину картоплі у жароміцних форму, попередньо змащену маслом.
9. Розподіліть зверху рівним шаром фарш.
10. Накрийте другою половиною картоплі.
11. Час, що залишився яйце збийте з невеликою кількістю молока або води.
12. Змастіть запіканку зверху.
13. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20.
14. Як тільки верх підрум'яниться, запіканка можна вважати готовою. Смачного!