Пюре з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо та картопля - прості і нехитрі інгредієнти для ситного обіду. Але приготувати їх можна по-різному. Пропоную вам рецепт приготування пюре з фаршем в формі запіканки.
Щоб швидко приготувати запіканку з пюре з фаршем в домашніх умовах, бажано варити картоплю і готувати м'ясну начинку паралельно. Почати потрібно з картоплі, так як процес варіння не зажадає вашої участі, а під час готування фаршу, вам потрібно буде помішувати його в сковороді. Готову страву можна змастити томатним соусом або кетчупом.
- Фарш - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Помідори - 350 грам
- Цибуля - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Чистим картофель, розрізаємо на кілька шматочків.
Чиста гавань, дрібно нарізаємо.
Моєму помідори в холодній воді, ріжемо на невеликі шматочки.
Обсмажуємо цибулю в олії до золотистого відтінку.
Додаємо в сковорідку помідори. Смажимо їх 2-3 хвилини.
У сковорідку додаємо шарф, солити і перчити за смаком. Смажити до готовності.
Варимо картоплю. По готовності додаємо в нього вершкового масло, солі. Доводимо до стану пюре в блендері або вручну.
Трьом сир.
Викладаємо на деко або форму для запікання фарш, зверху пюре. Попередньо змащуємо стінки дека рослинним маслом. Можна, можливо, якщо фаршу ви приготували більше, викласти спочатку фарш, потім пюре і знову фарш.
Зверху посипаємо все тертим сиром і залишаємо в духовці на півгодини при температурі 180 градусів.