Запечені кабачкові оладки
(покроковий рецепт з фото)
Кабачок, або цукіні - широко поширений овоч на пострадянському просторі, однак готувати його вміють не всі. Найпростіший рецепт - запечені кабачкові оладки.
Кабачкові оладки люблять багато, однак якщо смажити їх в олії - вони виходять занадто жирними і шкідливими. Тому рекомендую готувати запечені кабачкові оладки - куди більш гуманне блюдо. Вони виходять соковитими всередині, а зовні покриваються хрусткою скоринкою. Подавати їх краще всього, як на мене, з холодним сметанно-часниковим соусом, хоча можна і просто зі сметаною. Смачного!
- Кабачок - 2 штуки
- Червона цибулина - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
- Молоко - 1/4 склянки
- Яйце - 1 штука

Цукіні і цибулю натираємо на крупній тертці, віджимаємо сік через марлю, виливаємо його, залишаємо тільки м'якоть.

Перекладаємо овочі в миску, додаємо туди яйце, молоко, борошно, сіль і перець. Гарненько перемішуємо.

Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього оладки з нашої кабачкової суміші. Випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці, потім перевертаємо оладки і випікаємо ще 5-7 хвилин. Готово! Подавати з коханим соусом.