Заливний ягідний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітної-Кексовое тісто нам знадобиться для цього пирога. Заливається тісто двічі: відразу разом з ягодами, а потім через 15 хвилин після запікання. Перше тісто готується трохи гущі другого.
Ніжний і дуже смачний заливний ягідний пиріг готується за одну годину. Ягоди можна використовувати будь-які на ваш розсуд. Поєднання кислих ягід і солодкого тіста воістину чудове! Просто спробуйте це самі!
- Яйця - 2 штук
- Цукор - 1 склянок
- Маргарин - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки (погасити оцтом)
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Крем - 200 грам (для заливки другий)
- Згущене молоко - 200 грам (для заливки другий)
1. Готові перші тісто виходить досить густим (гущі, ніж на оладки). Збиваємо яйця з цукром, вводимо поступово сметану, додаємо гашене соду, м'який маргарин і борошно. Доводимо все до однорідної консистенції за допомогою міксера.
2. Я випікала цей пиріг на формувальному аркуші: змастила його попередньо вершковим маслом, після чого виклала тісто і рівномірно розподілила його по всій поверхні.
3. Викладаємо ягоди (будь-які за смаком), відправляємо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку.
4. Через 15 хвилин нам потрібно додати до пирога заливку (коли ягоди "схопляться" ).
5. Збиваємо сметану і згущене молоко, виливаємо нашу заливку на поверхню пирога - і знову відправляємо його допікати в духовку.
6. Коли пиріг буде готовий (про це скаже рум'яна кірочка і золотистий колір поверхні пирога), його можна діставати, даємо йому трохи постояти, після чого нарізаємо і подаємо до столу.