Пиріг ягідний
(покроковий рецепт з фото)
Літо нас радує не тільки сонячними днями і теплом, але ще і безліччю свіжих плодів і ягід. Дає можливість готувати неймовірно смачні десерти. Одним з таких рецептів я хочу поділитися.
У моїй родині дуже люблять різну випічку, а пироги користуються особливою популярністю. Сьогодні хочу розповісти, як приготувати пиріг ягідний. У нього можна класти різні види ягід і варіювати їх на свій смак. Дуже добре підходять не тільки свіжі ягоди, але і заморожені. Пиріг універсальний, беріть на замітку!
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукор - 75 грам
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 100 мілілітрів
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ягоди - 150 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Відокремте жовтки від білків і розітріть їх з цукром.
Додайте кефір.
Перемішайте все і влийте розтоплене і охолоджене вершкове масло.
Знову все перемішайте, додайте розпушувач і частинами введіть борошно.
Перемішайте все до однорідного стану і додайте збиті в окремій мисці білки.
Перемішайте тісто лопаткою рухами знизу вгору і перекладіть в змащену маслом форму для випічки. Дно і боки обсипте борошном або манкою.
Зверху викладіть ягоди. Випікайте пиріг у духовці при температурі 170 градусів близько 45 хвилин.
Ягідний пиріг готовий. За бажанням можна посипати його перед подачею на стіл цукровою пудрою.
Смачного!