Рецепт Простий ягідний пиріг фото

Простий ягідний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Фрукти , Абрикос , Смородина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
На полуденок , Літні
Випічка , Солодке , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ніжне тісто в поєднанні з соковитими ягодами і хрусткою крихтою з пісочного тіста не залишать байдужим нікого, так що розповім, як приготувати простий ягідний пиріг, він смачний і красивий.

Опис приготування:

Якщо у вас випадково є зайві фрукти і ягоди, пропоную вам приготувати простий ягідний пиріг з ніжною основою, хрусткою скоринкою і злегка кислими ягодами. Такий пиріг можна подати влітку на полуденок, прикрасивши його свіжими ягодами, сиропом або цукровою пудрою. Ви можете приготувати шоколадну основу, додавши в тісто трохи какао. Крім того, замість смородини можна використовувати малину, чорницю або вишню, а замість абрикосів - персики, нектарини і груші.

  • Вершкове масло - 190 грам(15г в тісто, 40г в крихту)
  • Цукор - 190 грам(100г в тісто, 80г в крихту)
  • Борошно - 230 грам(150г в тісто, 80г в крихту)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Розпушувач - 7 грам
  • Сіль - 1 грам
  • Крохмаль - 30 грам
  • Абрикоси - 450 грам
  • Смородина - 50 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Яйце - 3 штуки
простий ягідний пиріг - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з крохмалем, розпушувачем і сіллю. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом 2 хвилин з цукром і ванільним цукром. По одному додайте яйця кімнатної температури, ретельно збиваючи після кожного.
простий ягідний пиріг - фото крок 2
2. З'єднайте обидві суміші. Форму для випічки застеліть папером, рівномірним шаром розподіліть тісто. У абрикосів видаліть кісточки, викладіть на тісто половинки абрикосів зрізом вгору. Між абрикосами розподіліть ягоди смородини.
простий ягідний пиріг - фото крок 3
3. Для крихти холодне вершкове масло розітріть виделкою в крихту з цукром і ваніліном. Додайте борошно і ретельно змішайте. Що вийшла крихтою посипте зверху ягоди, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
простий ягідний пиріг - фото крок 4
4. З 15 хвилин залиште пиріг у формі, після чого перенесіть його на дошку і повністю остудіть. Смачного!

Схожі рецепти