Простий ягідний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне тісто в поєднанні з соковитими ягодами і хрусткою крихтою з пісочного тіста не залишать байдужим нікого, так що розповім, як приготувати простий ягідний пиріг, він смачний і красивий.
Якщо у вас випадково є зайві фрукти і ягоди, пропоную вам приготувати простий ягідний пиріг з ніжною основою, хрусткою скоринкою і злегка кислими ягодами. Такий пиріг можна подати влітку на полуденок, прикрасивши його свіжими ягодами, сиропом або цукровою пудрою. Ви можете приготувати шоколадну основу, додавши в тісто трохи какао. Крім того, замість смородини можна використовувати малину, чорницю або вишню, а замість абрикосів - персики, нектарини і груші.
- Вершкове масло - 190 грам(15г в тісто, 40г в крихту)
- Цукор - 190 грам(100г в тісто, 80г в крихту)
- Борошно - 230 грам(150г в тісто, 80г в крихту)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Розпушувач - 7 грам
- Сіль - 1 грам
- Крохмаль - 30 грам
- Абрикоси - 450 грам
- Смородина - 50 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
1. Просіяне борошно змішайте з крохмалем, розпушувачем і сіллю. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом 2 хвилин з цукром і ванільним цукром. По одному додайте яйця кімнатної температури, ретельно збиваючи після кожного.
2. З'єднайте обидві суміші. Форму для випічки застеліть папером, рівномірним шаром розподіліть тісто. У абрикосів видаліть кісточки, викладіть на тісто половинки абрикосів зрізом вгору. Між абрикосами розподіліть ягоди смородини.
3. Для крихти холодне вершкове масло розітріть виделкою в крихту з цукром і ваніліном. Додайте борошно і ретельно змішайте. Що вийшла крихтою посипте зверху ягоди, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
4. З 15 хвилин залиште пиріг у формі, після чого перенесіть його на дошку і повністю остудіть. Смачного!