Заливний пиріг з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, що багато господинь поважають заливні пироги, адже вони готуються швидко і можуть послужити повноцінним частуванням для несподіваних гостей або стати вечерею. Ділюся своїм рецептом!
Пиріг найкраще подавати злегка теплим, т.К. За великим рахунком це "основне блюдо в їстівної тарілці" . Якщо ви захочете зробити пиріг ситний, то можна додати гриби, але обсмажити їх краще окремо і після додати в основну начинку. Фантазуйте!
- Листкове тісто - 300 грам
- Брокколі - 300 грам (свіжоморожене)
- Шинка - 250 грам
- Цибуля зелена - 80 грам
- Сир - 80 грам (твердих сортів)
- Крем - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перц чорний - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Брокколі розморозити і наріжте на пластинки.
Шинку наріжте соломкою і обсмажте на гарячій сковороді, в 1 ст.Л. Рослинної олії.
Додайте до шинки брокколі, Зелена цибуля, сіль, перець і обсмажте на малому вогні протягом 15 хвилин.
Окремо змішайте сметану, яйце і натертий на крупній тертці сир.
Форму змастіть тонким шаром масла, якщо необхідно. Розморожене тісто викладіть у форму, зробіть бортики. Викладіть начинку і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте форму з пирогом.
Вилийте на заливку зі сметани. Розподіліть і відправте в духовку на 15 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з духовки і залиште на 10 хвилин в формі. Після перекладіть на блюдо або дошку.
Смачного!