Загуде
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7
Час приготування: 50 хв.
Ця страва належить народам Півночі. Для його приготування використовують жирні сорти риби чира і сига, а також сьомгу і форель. Якщо ще не чули про таке, пропонуємо рецепт, як приготувати загудай.
Опис приготування:
Для європейської кухні цей рецепт не знайомий, а ось на Півночі його знає кожна господиня. Краще використовувати свіжу, тільки спійману рибу, проте для багатьох це неможливо, тому відмінно підійде заморожена або упакована в вакуум. Загудай - це холодна закуска з риби, яка робиться без термічної обробки. З відомих рецептів це нагадує приготування оселедця.
- Омуль - 1 штука
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. Для приготування цієї страви рибу ретельно чистимо, відокремлюємо голову і хвіст, видаляємо плавники, очистити від шкіри, поділяємо на 2 частини і ретельно відділяємо філе від кісточок.
2. Філе подрібнюємо на дрібні шматочки. Краще робити це гострим ножем. Відправляємо рибу в миску, очистити цибулю і Pime, нарізаємо так само дрібно, кладемо в тарілку. Додаємо перець і трохи солимо, наливаємо соняшникову олію і перемішуємо.
3. Ми залишаємо настоюватися мінімум 30 хвилин, краще на ніч. Подаємо закуску з бутербродами або з картопляним пюре.