Рецепт Загуде фото

Загуде
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 7
Час приготування: 50 хв.

Ця страва належить народам Півночі. Для його приготування використовують жирні сорти риби чира і сига, а також сьомгу і форель. Якщо ще не чули про таке, пропонуємо рецепт, як приготувати загудай.

Опис приготування:

Для європейської кухні цей рецепт не знайомий, а ось на Півночі його знає кожна господиня. Краще використовувати свіжу, тільки спійману рибу, проте для багатьох це неможливо, тому відмінно підійде заморожена або упакована в вакуум. Загудай - це холодна закуска з риби, яка робиться без термічної обробки. З відомих рецептів це нагадує приготування оселедця.

  • Омуль - 1 штука
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
загуде - фото крок 1
1. Для приготування цієї страви рибу ретельно чистимо, відокремлюємо голову і хвіст, видаляємо плавники, очистити від шкіри, поділяємо на 2 частини і ретельно відділяємо філе від кісточок.
загуде - фото крок 2
2. Філе подрібнюємо на дрібні шматочки. Краще робити це гострим ножем. Відправляємо рибу в миску, очистити цибулю і Pime, нарізаємо так само дрібно, кладемо в тарілку. Додаємо перець і трохи солимо, наливаємо соняшникову олію і перемішуємо.
загуде - фото крок 3
3. Ми залишаємо настоюватися мінімум 30 хвилин, краще на ніч. Подаємо закуску з бутербродами або з картопляним пюре.

Схожі рецепти