Рецепт Ялівцеве варення фото

Ялівцеве варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Апельсин, Лимон, Ялівець
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Заготовки, Варення

Всі господині роблять заготовки на зиму. Пропонуємо на озброєння рецепт, як приготувати ялівцеву варення. Напевно такого варіанту ще немає в ваших кулінарних книгах. Дивимося і записуємо рецепт.

Ягоди ялівцю для цього варення можна брати як свіжі, так і засушені. В даному випадку скористаємося другим варіантом, тому як знайти їх досить складно. Якщо хочете отримати смак яскравіший, то додавайте більше ягід, таким чином регулюючи консистенцію і насиченість. Приступаємо до приготування.

  • Ялівцева ягода - 10 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 склянки
ялівцеве варення - фото крок 1
1. Лимон і апельсин ретельно миємо, натираємо цедру двох цитрусових, потім знімаємо шкіру і поділяємо на часточки, видаляємо білу прошарок (особливо в апельсині).
ялівцеве варення - фото крок 2
2. У чашу блендера поміщаємо часточки, шкірку і цедру, все ретельно перемішуємо в кашу. Має вийти практично однорідне пюре.
ялівцеве варення - фото крок 3
3. Пересипаємо все в сотейник, додаємо розім'яті ягоди ялівцю, засипаємо цукром і даємо суміші настоятися близько 1-2 годин. Після чого відправляємо все на вогонь.
ялівцеве варення - фото крок 4
4. Доводимо варення до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Знімаємо варення з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Повторюємо процедуру 4-5 раз (в залежності від бажаної густоти).
ялівцеве варення - фото крок 5
5. Після виконання вказаних вище дій - варення готове. Стерилізуємо банки і переливаємо гаряче варення. Ми залишаємо банки при кімнатній температурі, після чого поміщаємо в холодильник або комору.

Схожі рецепти