Рецепт Ялівцеве варення фото

Ялівцеве варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Апельсин , Лимон , Ялівець
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всі господині роблять заготовки на зиму. Пропонуємо на озброєння рецепт, як приготувати ялівцеву варення. Напевно такого варіанту ще немає в ваших кулінарних книгах. Дивимося і записуємо рецепт.

Опис приготування:

Ягоди ялівцю для цього варення можна брати як свіжі, так і засушені. В даному випадку скористаємося другим варіантом, тому як знайти їх досить складно. Якщо хочете отримати смак яскравіший, то додавайте більше ягід, таким чином регулюючи консистенцію і насиченість. Приступаємо до приготування.

  • Ялівцева ягода - 10 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 склянки
ялівцеве варення - фото крок 1
1. Лимон і апельсин ретельно миємо, натираємо цедру двох цитрусових, потім знімаємо шкіру і поділяємо на часточки, видаляємо білу прошарок (особливо в апельсині).
ялівцеве варення - фото крок 2
2. У чашу блендера поміщаємо часточки, шкірку і цедру, все ретельно перемішуємо в кашу. Має вийти практично однорідне пюре.
ялівцеве варення - фото крок 3
3. Пересипаємо все в сотейник, додаємо розім'яті ягоди ялівцю, засипаємо цукром і даємо суміші настоятися близько 1-2 годин. Після чого відправляємо все на вогонь.
ялівцеве варення - фото крок 4
4. Доводимо варення до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Знімаємо варення з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Повторюємо процедуру 4-5 раз (в залежності від бажаної густоти).
ялівцеве варення - фото крок 5
5. Після виконання вказаних вище дій - варення готове. Стерилізуємо банки і переливаємо гаряче варення. Ми залишаємо банки при кімнатній температурі, після чого поміщаємо в холодильник або комору.

Схожі рецепти