Ялівцеве варення
(покроковий рецепт з фото)
Всі господині роблять заготовки на зиму. Пропонуємо на озброєння рецепт, як приготувати ялівцеву варення. Напевно такого варіанту ще немає в ваших кулінарних книгах. Дивимося і записуємо рецепт.
Ягоди ялівцю для цього варення можна брати як свіжі, так і засушені. В даному випадку скористаємося другим варіантом, тому як знайти їх досить складно. Якщо хочете отримати смак яскравіший, то додавайте більше ягід, таким чином регулюючи консистенцію і насиченість. Приступаємо до приготування.
- Ялівцева ягода - 10 грам
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Цукор - 1, 5 склянки
1. Лимон і апельсин ретельно миємо, натираємо цедру двох цитрусових, потім знімаємо шкіру і поділяємо на часточки, видаляємо білу прошарок (особливо в апельсині).
2. У чашу блендера поміщаємо часточки, шкірку і цедру, все ретельно перемішуємо в кашу. Має вийти практично однорідне пюре.
3. Пересипаємо все в сотейник, додаємо розім'яті ягоди ялівцю, засипаємо цукром і даємо суміші настоятися близько 1-2 годин. Після чого відправляємо все на вогонь.
4. Доводимо варення до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Знімаємо варення з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Повторюємо процедуру 4-5 раз (в залежності від бажаної густоти).
5. Після виконання вказаних вище дій - варення готове. Стерилізуємо банки і переливаємо гаряче варення. Ми залишаємо банки при кімнатній температурі, після чого поміщаємо в холодильник або комору.