Ягідний пиріг з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування пирога з корицею, джемом і мигдалем.
Опис приготування:
За цим рецептом у вас вийде 16-18 скибочок соковитого пирога. Хрусткий знизу і розсипчастий зверху пиріг нагадує пахлаву. Готується дуже швидко.
- Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Розпушувача - 1/4 чайних ложки
- Цукрового піску - 1/4 склянки
- Велике яйце, жовток - 1 штука
1. Попередньо розігріти духовку до 175 градусів. Змастити вершковим маслом квадратну форму для випічки розміром 20 см. У мисці перемішати борошно, корицю, сіль і розпушувач. Відставити в сторону. В іншій мисці збити вершкове масло і коричневий цукор міксером на високій швидкості до кремової консистенції. Потім додати яєчний жовток і збити.
2. Зменшити швидкість міксера, додати борошняну суміш і збити.
3. Перемішати тісто з нарізаним мигдалем.
4. У невеликій мисці збити джем, щоб зробити його більш рідким. Викласти половину тіста в підготовлену форму і притиснути до поверхні.
5. За допомогою ложки акуратно змастити тісто джемом, залишаючи 6-міліметрові межа по краях, щоб джем не розтікався.
6. Посипати зверху тістом і акуратно притиснути його до шару джему.
7. Запікати пиріг до золотистого кольору, від 25 до 30 хвилин. Повністю охолодити пиріг і нарізати на шматочки зазубреним ножем.