Яблука, сушіння в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Любіть їсти фрукти круглий рік, але не хочете робити з них заготовки? Тоді пропоную вам інший вихід. Деякі з них можна заздалегідь засушити. Так робила ще моя бабуся, а потім і мама.
Опис приготування:
Раніше такі десерти були порятунком, адже можна було частина врожаю з саду відправити в духовку. Потім діставали взимку і пригощали дітей вітамінами. Зараз я пропоную вам вдосконалений рецепт, який більше нагадує корисні чіпси. Обов'язково прочитайте про те, як приготувати яблука, сушіння в духовці.
- Яблуко - 4 штуки
Спочатку приготуйте сироп. Варіть воду з цукром в каструлі до повного розчинення. Не забувайте заважати.
Промиті і обсушені яблука наріжте слайсами. Видаліть все насіння і тверді плівки. Духовку розігрійте до 120 градусів.
Потім опустіть яблука в сироп на 10 хвилин.
Струсивши зайвий сироп, перекладіть яблука на деко з папером.
Сушіть слайси півгодини, а потім переверніть готуйте ще півгодини. Подавайте яблука в охолодженому вигляді. Приємною дегустації!