Яблучно-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Затіваєте чаювання або просто хочете поласувати смачним пирогом? Тоді випічка з яблуками буде як не можна до речі. Лимон надає їй легку приємну кислинку. Відмінне ласощі для великої компанії.
Якщо вам цікаво, як приготувати яблучно-лимонний пиріг, то прочитайте цей покроковий рецепт. Це дуже смачний і простий варіант випічки, який не поступається за смаковими якостями найскладнішим тортів та пирогів.
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 350 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблука - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1, 5 склянки
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (для присипки)
Насамперед вам необхідно приготувати тісто. Борошно просійте через сито, додайте до неї розпушувач. Його можна замінити звичайною харчовою содою. Всипте борошно з розпушувачем у велику миску, додайте до неї розтоплене вершкове масло і сметану, а також півсклянки цукрового піску. Замісити щільне еластичне тісто.
Яблука вимийте, очистіть від шкірки, вийміть серединці з насінням. Найкраще вибирати кисло-солодкий сорт з яскраво вираженим ароматом. Натріть підготовлені фрукти на крупній тертці. Лимон також очистіть і натріть на тертці. Якщо будуть потрапляти кісточки, то їх слід видалити. Додайте склянку цукру, ретельно перемішайте всі інгредієнти для начинки.
Формочку, в якій ви будете запікати пиріг, змастіть невеликою кількістю рослинного або вершкового масла, щоб пиріг до неї не прилип. Тісто розділіть на дві частини так, щоб одна вийшла більша за іншу в два рази. Більшу частину розкачати в пласт, викладіть у форму для запікання, сформувавши бортики. Зверху на тісто викладіть начинку.
Залишок тесту також розкачайте, попередньо присипавши з двох сторін борошном. Потім викладіть його поверх натертих яблук і лимона, акуратно і ретельно защепів краю. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, випікайте в ній пиріг сорок хвилин. Готовий виріб дістаньте з духовки, дайте йому охолонути, рясно присипте цукровою пудрою.