Яблучний пиріг зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг зі сметаною - типово домашній пиріг, який виходить не дуже ефектним і вражаючим, немає, тому що - дійсно смачним і ситним.
Яблучний пиріг зі сметаною - один з моїх найулюбленіших пирогів. Незважаючи на простоту приготування і інгредієнтів, пиріг виходить дуже смачним і апетитним. Подавати такий пиріг можна і холодним, і гарячим - виходить однаково смачно. Удачі в приготуванні!
- Тісто для пирога - 300 грам
- Яблука - 7-8 штук
- Крем - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Склянка(1/4 - в начинку, 3/4 - в топпинг)
- Цукор - 1/2 склянки (половина - в начинку, половина - в топпинг)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
Тісто для пирога розподіляємо по формі для запікання.
У великій мисці змішуємо сметану, яйце, 1/4 склянки борошна, 1/4 склянки цукру, сіль і ванільну есенцію.
Потім сюди ж додаємо скибочками нарізані яблука.
Отриману начинку кладемо на тісто в форму для запікання. Ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
Тим часом в окрему миску просіваємо борошно, що залишилося, додаємо цукор, що залишився, коричневий цукор і корицю. Перемішуємо, додаємо кубики вершкового масла.
Пальцями перетираємо в крихту.
По закінченню обумовлених 40 хвилин запікання пирога, дістаємо пиріг з духовки і посипаємо нашої сухий крихтою.
Ставимо в духовку і запікаємо ще 20-30 хвилин до готовності при тій же температурі.
Яблучний пиріг зі сметаною готовий. Смачного!