Рецепт Яблучний пиріг з медом фото

Яблучний пиріг з медом
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Мед
ПП рецепти
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо хто не знає цього приголомшливого іудейського класичного рецепту яблучного пирога з медом, я поспішаю виправити це упущення! Блюдо дуже смачне і ароматне, називається у них воно Хала. Смачне!

Опис приготування:

Такий яблучний пиріг з медом в домашніх умовах готується легко. Як я і сказала, це національне блюдо іудейської кухні, і я постаралася його приготувати правильно, згідно з усіма канонічним канонам. Мед надає страві приємний аромат і ніжну консистенцію - ви повинні це спробувати!

  • Мед - 225 грам
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Борошно - 675 грам
  • Яблука - 300 грам
  • Яйця - 3 штуки(2 - в тісто і одне - для змазування пирога зверху)
  • Дріжджі швидкі - 2 чайних ложки
  • Сіль морська - 1.5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Посипання - 1 За смаком (можна використовувати білий або чорний кунжут, мак, або як у мене, залишилися після паски білі кульки.)
яблучний пиріг з медом - фото крок 1
1. Зробимо опару - гріємо півсклянки води і додамо в нього 1 ст. L. Борошна і дріжджі. Перемішаємо і чекаємо, поки з'являться бульбашки - значить, дріжджі вступили в реакцію. Додамо тепер все рідкі інгредієнти і перемішаємо. Далі - всі сухі, крім посипання і яблук. Перемішати і залишити тісто підходить на годину в теплому місці. Потім обминали і нехай ще година коштує.
яблучний пиріг з медом - фото крок 2
2. Ще раз обминали тісто, розкачати і зробимо пласт. Тепер ніби плетемо велику косичку по колу, не забуваючи вклеювати в тісто невеликі шматочки яблука без шкірки. Яблука можна додати в тісто, а можна клеїти невеликі шматочки на стиках - як хочете. Верх смажена збитим яйцем і посипаємо обраної вами посипкою.
яблучний пиріг з медом - фото крок 3
3. Коли зробили косичку - при температурі 130 градусів в духовці нехай на расстойке постоїть півгодини. А потім додамо вогонь до 200 градусів і запікаємо близько години. Поки не отримаємо ось таку рум'яної скоринки!

Схожі рецепти