Яблучний пиріг з медом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хто не знає цього приголомшливого іудейського класичного рецепту яблучного пирога з медом, я поспішаю виправити це упущення! Блюдо дуже смачне і ароматне, називається у них воно Хала. Смачне!
Такий яблучний пиріг з медом в домашніх умовах готується легко. Як я і сказала, це національне блюдо іудейської кухні, і я постаралася його приготувати правильно, згідно з усіма канонічним канонам. Мед надає страві приємний аромат і ніжну консистенцію - ви повинні це спробувати!
- Мед - 225 грам
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Борошно - 675 грам
- Яблука - 300 грам
- Яйця - 3 штуки(2 - в тісто і одне - для змазування пирога зверху)
- Дріжджі швидкі - 2 чайних ложки
- Сіль морська - 1.5 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Посипання - 1 За смаком (можна використовувати білий або чорний кунжут, мак, або як у мене, залишилися після паски білі кульки.)
1. Зробимо опару - гріємо півсклянки води і додамо в нього 1 ст. L. Борошна і дріжджі. Перемішаємо і чекаємо, поки з'являться бульбашки - значить, дріжджі вступили в реакцію. Додамо тепер все рідкі інгредієнти і перемішаємо. Далі - всі сухі, крім посипання і яблук. Перемішати і залишити тісто підходить на годину в теплому місці. Потім обминали і нехай ще година коштує.
2. Ще раз обминали тісто, розкачати і зробимо пласт. Тепер ніби плетемо велику косичку по колу, не забуваючи вклеювати в тісто невеликі шматочки яблука без шкірки. Яблука можна додати в тісто, а можна клеїти невеликі шматочки на стиках - як хочете. Верх смажена збитим яйцем і посипаємо обраної вами посипкою.
3. Коли зробили косичку - при температурі 130 градусів в духовці нехай на расстойке постоїть півгодини. А потім додамо вогонь до 200 градусів і запікаємо близько години. Поки не отримаємо ось таку рум'яної скоринки!