Яблучний пиріг мокрий
(покроковий рецепт з фото)
Я думала, що мене не можна здивувати яблучним пирогом. Але цей пиріг мені дуже сподобався! вологий, смачний, мегаяблочний і дуже ніжний, його буквально можна їсти губами! З карамельно-горіховою скоринкою.
Бісквітне тісто з додаванням рослинної олії при випічці виходить вологим, а багато яблук всередині надають додаткову соковитість пирога. А зверху карамельна скоринка з горіхами. Це дуже смачно! Швидше дивіться і записуйте рецепт, як приготувати яблучний пиріг мокрий.
- Яблуко - 6-7 штук
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Борошно - 1, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 75 грам
- Цукор - 50 грам
- Горіхи - 50 грам (волоські або мигдаль)

Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте.

Яблука очистіть, видаліть насінну коробочку, наріжте невеликими скибочками. Викладіть в силіконову форму для запікання (діаметр - 24 см)

Яйця збийте з цукром і корицею в пишну світлу піну. Продовжуючи збивати, влийте рослинне масло тонкою цівкою.

Додайте борошно і сіль в 2-3 прийому, акуратно перемішуючи лопаткою до однорідності.

Залийте нарізані яблука тестом. Поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Підготуйте необхідні продукти для заливки.

Вершкове масло наріжте кубиками, з'єднайте з цукром (50 г), розтопіть на повільному вогні до розчинення цукру.

Додайте подрібнені горіхи, перемішайте, зніміть з вогню.

Залийте сумішшю готовий пиріг, поставте в духовку, продовжуйте запікати ще 10-15 хвилин. Скоринка повинна закарамелізіроваться.

Пиріг остудіть у формі на решітці.

Приємного чаювання!