Рецепт Яблучний пиріг мокрий фото

Яблучний пиріг мокрий
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Бісквітне тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я думала, що мене не можна здивувати яблучним пирогом. Але цей пиріг мені дуже сподобався! вологий, смачний, мегаяблочний і дуже ніжний, його буквально можна їсти губами! З карамельно-горіховою скоринкою.

Опис приготування:

Бісквітне тісто з додаванням рослинної олії при випічці виходить вологим, а багато яблук всередині надають додаткову соковитість пирога. А зверху карамельна скоринка з горіхами. Це дуже смачно! Швидше дивіться і записуйте рецепт, як приготувати яблучний пиріг мокрий.


  • Яблуко - 6-7 штук
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Горіхи - 50 грам (волоські або мигдаль)
яблучний пиріг мокрий - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 2
Яблука очистіть, видаліть насінну коробочку, наріжте невеликими скибочками. Викладіть в силіконову форму для запікання (діаметр - 24 см)
яблучний пиріг мокрий - фото крок 3
Яйця збийте з цукром і корицею в пишну світлу піну. Продовжуючи збивати, влийте рослинне масло тонкою цівкою.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 4
Додайте борошно і сіль в 2-3 прийому, акуратно перемішуючи лопаткою до однорідності.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 5
Залийте нарізані яблука тестом. Поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 6
Підготуйте необхідні продукти для заливки.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 7
Вершкове масло наріжте кубиками, з'єднайте з цукром (50 г), розтопіть на повільному вогні до розчинення цукру.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 8
Додайте подрібнені горіхи, перемішайте, зніміть з вогню.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 9
Залийте сумішшю готовий пиріг, поставте в духовку, продовжуйте запікати ще 10-15 хвилин. Скоринка повинна закарамелізіроваться.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 10
Пиріг остудіть у формі на решітці.
яблучний пиріг мокрий - фото крок 11
Приємного чаювання!

Схожі рецепти