Яблучні троянди з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 25 хв.
Перед вами рецепт смачної і вишуканою випічки з листкового тіста. Яблучні троянди - не просто смачні пиріжки, вони прикрасять будь-який стіл. Ці троянди можна з легкістю приготувати на сніданок за пару хвилин.
Опис приготування:
Рецепт, як приготувати яблучні троянди з листкового тіста, складний тільки на перший погляд. Приготувавши їх один раз, ви переконаєтеся в цьому. Я готую трояндочки з готового листкового тіста, але можна також зробити листкове тісто самостійно в домашніх словиях. Це не складно, але займає досить багато часу. Для приготування яблучних трояндочок з листкового тіста підійдуть будь-які сорти яблук, але я раджу брати плоди послаще, тоді трояндочки вийдуть дуже солодкими, і цукру додавати не буде необхідності.
- Листкове бездріжджове тісто - 250 грам
- Яблука - 2-3 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь вийміть з морозилки, щоб воно встигло злегка розморозитися і стати м'яким, інакше сформувати трояндочки буде неможливо.
Яблучка поріжте на тонкі часточки.
Складіть яблучні дольки в скляну миску, поставте в мікрохвильовку на 45 секунд. Якщо у вас немає мікрохвильовки, то можна потримати яблучні дольки на водяній бані, щоб вони отмякла і добре згиналися.
Листкове тісто поріжте на смужки шириною 3 см. Викладіть яблучні дольки на тісто, як показано на фото.
Загорніть тісто в рулет, щоб вийшла трояндочка. Знизу тісто обов'язково закріпіть, інакше наша конструкція розвалиться.
Запікайте трояндочки в духовці протягом 15 хвилин. Готові трояндочки посипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!