Яблучні капкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт яблучних капкейков повинен бути у кожної господині, тому що готується просто і швидко, виглядає ефектно і не залежить від сезону, так як яблука є завжди. Відмінна альтернатива Шарлотці.
Опис приготування:
Якщо ви ще не пекли яблучні капкейкі"трояндочки" , від душі рекомендую це зробити, так як це швидко, красиво, смачно. Готувати їх дуже просто, під силу навіть недосвідченої господині. Ділюся покроковим рецептом. До речі, рецепт прийшов до мене з Італії, а там знають толк в красивій і смачну їжу!
- Яблука - 2 штуки (середніх розмірів, приблизний вага 300 грам, бажано червоні)
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Півтора яблука наріжте тонкими пластинками.
Возьмите сотейник, всипте 1 столову ложку (від загальної кількості по рецепту), доведіть до кипіння, викладіть нарізані часточки яблук, кип'ятіть 2 хвилини, дайте їм полежати в гарячому цукровому сиропі поки займаєтеся тестом.
У миску для замішування тіста натріть на тертці залишилася половинку яблука, додайте яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, розм'якшене вершкове масло, все перемішайте.
З'єднайте борошно з розпушувачем.
Всипте борошно в миску для замішування тіста, все добре перемішайте, Testo майже.
Заповніть тестом паперові капсули, але не до кінця, враховуйте підйом при випічці.
Злийте з яблучних скибочок цукровий сироп.
З яблучних скибочок скрутіть"трояндочку" і викладіть в центр капкейк.
Випікайте капкейкі при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готові капкейкі охолодіть, при бажанні посипте цукровою пудрою.
Яблучні капкейкі вийшли не тільки красивими, але ще і дуже смачними. Завдяки додаванню половинки натертого яблука вони злегка вологі всередині. Від душі рекомендую приготувати!