Яблучні капкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт яблучних капкейков повинен бути у кожної господині, тому що готується просто і швидко, виглядає ефектно і не залежить від сезону, так як яблука є завжди. Відмінна альтернатива Шарлотці.
Якщо ви ще не пекли яблучні капкейкі "трояндочки", від душі рекомендую це зробити, так як це швидко, красиво, смачно. Готувати їх дуже просто, під силу навіть недосвідченої господині. Ділюся покроковим рецептом. До речі, рецепт прийшов до мене з Італії, а там знають толк в красивій і смачну їжу!
- Яблука - 2 штуки (середніх розмірів, приблизний вага 300 грам, бажано червоні)
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Півтора яблука наріжте тонкими пластинками.
Возьмите сотейник, всипте 1 столову ложку (від загальної кількості по рецепту), доведіть до кипіння, викладіть нарізані часточки яблук, кип'ятіть 2 хвилини, дайте їм полежати в гарячому цукровому сиропі поки займаєтеся тестом.
У миску для замішування тіста натріть на тертці залишилася половинку яблука, додайте яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, розм'якшене вершкове масло, все перемішайте.
З'єднайте борошно з розпушувачем.
Всипте борошно в миску для замішування тіста, все добре перемішайте, Testo майже.
Заповніть тестом паперові капсули, але не до кінця, враховуйте підйом при випічці.
Злийте з яблучних скибочок цукровий сироп.
З яблучних скибочок скрутіть "трояндочку" і викладіть в центр капкейк.
Випікайте капкейкі при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готові капкейкі охолодіть, при бажанні посипте цукровою пудрою.
Яблучні капкейкі вийшли не тільки красивими, але ще і дуже смачними. Завдяки додаванню половинки натертого яблука вони злегка вологі всередині. Від душі рекомендую приготувати!