Яблучна піца з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Смачний десерт для дітей, в основі якого - солодке пісочне тісто, сирний крем, шматочки яблук і полуниці. Ніжно, солодкий, малюкам подобається! Дивіться мій рецепт!
Опис приготування:
Десерт нагадує піцу, тільки солодку. В якості соусу я використовувала домашній сир зі сметаною і цукром, його можна замінити готовим крем-сиром. Дивіться, як приготувати яблучну піцу з карамеллю, і експериментуйте з начинками. Мені поєднання яблука і полуниці під карамельним соусом дуже сподобалося. Хай щастить!
- Яблуко - 1 штука
- Полуниця - 3-5 штук
- Карамельний соус або топпинг - 2 Ст. Ложки
- Сир - 150 грам (крем)
- Крем - 50 грам (крем)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (крем)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Борошно - 1, 5 склянки (тісто)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Лимонна кислота - 1-2 Щепоток (для окислення яблук)
Підготуйте продукти для тіста, крему і начинки. Яблуко і полуницю ретельно вимийте, адже вони не будуть термічно оброблятися. Приступимо!
Спочатку приготуємо тісто-основу для піци. Для цього з'єднаєте в глибокій посудині холодне вершкове масло з борошном і цукром.
Додайте сире яйце і вимішайте тісто до гладкості.
Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть на 30 хвилин в холодильник.
Візьміть антипригарним форму, розподіліть тісто тонким шаром по всій поверхні форми, зробіть невеликі бортики. Проткніть виделкою тісто, щоб не здувалося під час випічки. У гарячу духовку поставте форму на 20 хвилин, температура - 180 градусів.
Основа піци готова. Остудіть її трохи, обережно вийміть з форми.
З сиру, цукру і сметани приготуйте ніжний і повітряний крем. Я використовувала блендер, щоб розбити сирні грудочки і добре збити крем.
Підготуйте фрукти для піци. Видаліть серцевину яблука, поріжте на шматочки невеликого розміру, збризніть лимонним соком або замочіть в лимонній воді їх на пару хвилин. Якщо немає лимона, можна розвести в холодній воді пару пучок лимонної кислоти, ефект буде той же. У полуниці обірвемо хвостики і поріжте на 4 частини.
Змастіть щедро основу для піци сирним кремом.
Розподіліть рівномірно шматочки яблука і полуницю.
Полийте піцу карамельним сиропом і прикрасьте листочками м'яти. Готово!