Вода «Сассо» без м'яти
(покроковий рецепт з фото)
Цей напій готують ті, хто захоплюється здоровим харчуванням, дієтами і схудненням. Його можна зробити в спекотний літній день як прохолодний коктейль. Розповім, як приготувати воду «Сассо» без м'яти.
Традиційний рецепт передбачає використання лимона (лайма), огірка, імбиру і м'яти. Якщо у вас не виявилося м'яти під рукою, це зовсім не привід відмовляти собі в напої. Без м'яти виходить не менш смачний і корисний напій. Він втаязикє і освіжає, адже подають його холодним (можна з кубиками льоду).
- Огірок - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 штука
- Чай - 4 штуки (у мене сушений кульбаба; пакетик)
- Вода - 1 літр (можливо менше)
1. У скляний глек покладіть 4 чайних пакетика чаю із сушених кульбаб (можна використовувати і інший трав'яний чай).
2. Вимийте лимон або обдайте його окропом, наріжте шматочками і викладіть в глечик.
3. Вимийте огірок і розріжте його вздовж на 4 частини, потім кожну - ще навпіл поперек.
4. Невеликий корінь імбиру вимийте і наріжте тонкими шматочками разом з шкіркою, додайте в глечик.
5. Залийте вміст глечика водою і залиште мінімум на 1 час, а краще залишити на 10-12 годин.
6. Подавайте напій охолодженим або кімнатної температури.