Вівсяні батончики з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати вівсяні батончики з чорницею - ідеальний варіант корисного і ситного перекусу. Готуються такі батончики миттєво і з найпростіших інгредієнтів.
Рецепти на кшталт цього ідеально підходять тим, у кого не вистачає часу вранці для приготування ситного сніданку. Такі батончики можуть служити сніданком з чашкою гарячого шоколаду або ситним перекусом на роботі або в школі. Замість чорниці ви можете взяти вишню, попередньо її злегка подрібнивши і випарувати вологу. Через крохмалю начинка під час випікання злегка густіє, що допомагає готового блюда тримати форму.
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вівсянка - 1, 5 склянки
- Тростинний цукор - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Чорниця - 2 склянки (заморожена)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Борошно просійте з розпушувачем, додайте до неї сіль, вівсянку і цукор. Добре перемішайте до однорідності. Потім додайте розтоплене вершкове масло і приготуйте тісто. Воно повинно вийти дуже розсипчастим.
2. Заморожену чорницю змішайте зі столовою ложкою цукру і крохмалем так, щоб все ягідки були покриті крохмалем.
3. У застелену пергаментним папером форму викладіть спочатку шар вівсяної крихти (приблизно 2/3 усієї маси) і добре утрамбувати. Потім викладіть шар ягід, рівномірно розподіливши їх по поверхні.
4. Зверху присипте шаром вівсяної крихти, залишаючи просвіти ягід. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Гарячий пиріг розріжте на батончики і остудіть. Смачного!