Рецепт Вівсяні батончики з чорницею фото

Вівсяні батончики з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Ягоди, Вівсянка, Крупи, Чорниця
Низькокалорійні
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Солодке, Печиво

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати вівсяні батончики з чорницею - ідеальний варіант корисного і ситного перекусу. Готуються такі батончики миттєво і з найпростіших інгредієнтів.

Рецепти на кшталт цього ідеально підходять тим, у кого не вистачає часу вранці для приготування ситного сніданку. Такі батончики можуть служити сніданком з чашкою гарячого шоколаду або ситним перекусом на роботі або в школі. Замість чорниці ви можете взяти вишню, попередньо її злегка подрібнивши і випарувати вологу. Через крохмалю начинка під час випікання злегка густіє, що допомагає готового блюда тримати форму.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вівсянка - 1, 5 склянки
  • Тростинний цукор - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорниця - 2 склянки (заморожена)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
вівсяні батончики з чорницею - фото крок 1
1. Борошно просійте з розпушувачем, додайте до неї сіль, вівсянку і цукор. Добре перемішайте до однорідності. Потім додайте розтоплене вершкове масло і приготуйте тісто. Воно повинно вийти дуже розсипчастим.
вівсяні батончики з чорницею - фото крок 2
2. Заморожену чорницю змішайте зі столовою ложкою цукру і крохмалем так, щоб все ягідки були покриті крохмалем.
вівсяні батончики з чорницею - фото крок 3
3. У застелену пергаментним папером форму викладіть спочатку шар вівсяної крихти (приблизно 2/3 усієї маси) і добре утрамбувати. Потім викладіть шар ягід, рівномірно розподіливши їх по поверхні.
вівсяні батончики з чорницею - фото крок 4
4. Зверху присипте шаром вівсяної крихти, залишаючи просвіти ягід. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Гарячий пиріг розріжте на батончики і остудіть. Смачного!

Схожі рецепти