Вівсяне печиво з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і корисне печиво з вівсяних пластівців і чорносливу, готується швидко і легко, і ніколи не зрівняється з купленим в магазині. Рекомендую!
Перед вами дуже простий рецепт вівсяного печива. Цікавим інгредієнтом в ньому, крім чорносливу, виступають насіння льону. Я використовувала невелику кількість цукру, але якщо ви ласун, можете збільшити його кількість на ваш смак. А докладний опис, як приготувати вівсяне печиво з чорносливом, читайте в самому рецепті.
- Чорнослив - 60 грам
- Пластівці вівсяні - 75 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Насіння льону - 10 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Для початку підготуйте всі інгредієнти. Якщо у вас чорнослив дуже сухий, замочіть його у воді або чорному чаї на 1 час.
Подрібніть чорнослив. Це можна зробити в блендері або за допомогою ножа.
Вершкове масло розтопіть, додайте цукор і перемішайте. Якщо ви любите більш солодку випічку, кількість цукру можна збільшити до 75 грам.
Додайте яйце і перемішайте.
Потім додайте борошно з розпушувачем.
Додайте вівсяні пластівці і насіння льону.
В останню чергу додайте чорнослив і корицю.
Замісити тісто, скачайте його в кулю і, обернувши плівкою, відправте в холодильник на 1 час.
Розділити тісто 8 однакових частин. З кожної скачайте кулю, а потім расплющьте дном склянки. Перекладіть на деко. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин або до золотистого кольору.
Готове печиво остудіть і подавайте з молоком, до чаю або кави. Смачного!