Вишня під безе
(покроковий рецепт з фото)
Вам неодмінно варто переглянути даний рецепт, якщо ви в пошуках рецепта смачної випічки з вишнею. Такий пиріг можна готувати не тільки з вишнею, але і іншими ягодами. Ділюся!
Якщо на дієті вам захотілося чогось солодкого і смачного, приготуйте вишню під безе - ніяких висококалорійних інгредієнтів і борошна. У цьому рецепті в якості начинки використана саме вишня, але ви можете приготувати такий пиріг з чорницею, червоною або чорною смородиною і малиною. Білок найкраще збивати ні з цукром, а з цукровою пудрою - так маса вийде легшою і повітряної. Для тіста найкраще використовувати 15% або 20% сметану - так воно вийде гущі і буде краще тримати форму.
- Геркулес - 100 грам
- Вівсяна мука - 50 грам
- Сметана середньої жирності - 50 грам
- Вишня - 400 грам
- Цукор - 20 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Мигдаль - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Білок - 3 штуки
- Жовток - 3 штуки
- Вода - 100 мілілітрів
1. Геркулес залийте водою і дайте настоятися протягом 20-30 хвилин. Жовтки змішайте зі сметаною і додайте настояний геркулес. Додайте просіяне вівсяну муку і вимісити тісто лопаткою.
2. Викладіть тісто в покриту пергаментом форму для запікання і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Охолодіть корж у формі.
3. Білки збийте з сіллю до стійких піків, потім поступово додайте цукор і збийте ще раз. Вишні очистіть від кісточок і додайте ложку цукру. Викладіть вишню на остиглий корж, зверху - білки.
4. Випікайте пиріг при температурі 250 градусів до золотистого кольору безе, близько 10 хвилин. Злегка остудіть пиріг у формі і перекладіть на блюдо. Приємного чаювання!