Вишнева горілка
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування справжньої вишневої горілки необхідний спеціальний апарат і багатоступінчастий процес. Я пропоную піти коротшим шляхом, але максимально наблизитися до оригіналу.
Ступінь фортеці можна регулювати вже після 3 тижневої витримки. Чим далі горілка буде стояти, тим більше буде виражений вишневий смак, а градус менше. Більш 6 місяців не рекомендується наполягати горілку на ягодах.
- Вишня - 1/2 банки (банка об'ємом 1 літр)
- Спирт харчовий - 0, 5 L
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У літрову банку, наполовину насипте вишню. Залийте спиртом.
Закрийте герметично. Банку покладіть на бік і покатайте. Після приберіть в темне місце від 3 тижнів до 6 місяців.
Перед вживанням процідіть. Охолоджуємо напій.
Вишнева горілка готова!