Винне желе з ківі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування нехитрого десерту з «родзинкою».
Желатин потрібно замочити в холодній воді (близько 200 мл) протягом 30 хвилин до тих пір, поки він не знебарвиться. Потім маса викладається на сито, щоб залишки води стекли. Вино, цукор і сік кип'ятять до повного розчинення останнього, а потім швидко охолоджується. Желатин, який вже відстоявся, розігрівається на слабкому вогні, але не доводиться до кипіння. Потім він змішується з частиною отриманого сиропу і постійно перемішується. Після отримання однорідної маси додається залишився сироп.
Що стосується ківі, то вони нарізаються часточками і розкладаються в вазочки. Після цього вони заливаються частиною желе і охолоджуються протягом 10 хвилин, а потім додається залишився сироп і блюдо остигає близько 3 годин. Вершки збиваються з цукром, що залишився і викладаються на желе, яке посипається, потім, кокосовою стружкою.
- Вино біле сухе - 250 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Лимона - 2 штуки (сік)
- Желатин - 20 грам
- Ківі - 4 штуки
- Вершки - 1 Склянка (високої жирності )
- Кокосова стружка - 1 Ст. Ложка
Що стосується ківі, то вони нарізаються часточками і розкладаються в вазочки. Після цього вони заливаються частиною желе і охолоджуються протягом 10 хвилин, а потім додається залишився сироп і блюдо остигає близько 3 годин. Вершки збиваються з цукром, що залишився і викладаються на желе, яке посипається, потім, кокосовою стружкою.