Рецепт Винне желе з ківі фото

Винне желе з ківі
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Фрукти, Ківі
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Десерти, Желе

Рецепт приготування нехитрого десерту з «родзинкою».

Желатин потрібно замочити в холодній воді (близько 200 мл) протягом 30 хвилин до тих пір, поки він не знебарвиться. Потім маса викладається на сито, щоб залишки води стекли. Вино, цукор і сік кип'ятять до повного розчинення останнього, а потім швидко охолоджується. Желатин, який вже відстоявся, розігрівається на слабкому вогні, але не доводиться до кипіння. Потім він змішується з частиною отриманого сиропу і постійно перемішується. Після отримання однорідної маси додається залишився сироп.

Що стосується ківі, то вони нарізаються часточками і розкладаються в вазочки. Після цього вони заливаються частиною желе і охолоджуються протягом 10 хвилин, а потім додається залишився сироп і блюдо остигає близько 3 годин. Вершки збиваються з цукром, що залишився і викладаються на желе, яке посипається, потім, кокосовою стружкою.


  • Вино біле сухе - 250 мілілітрів
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Лимона - 2 штуки (сік)
  • Желатин - 20 грам
  • Ківі - 4 штуки
  • Вершки - 1 Склянка (високої жирності )
  • Кокосова стружка - 1 Ст. Ложка
Желатин потрібно замочити в холодній воді (близько 200 мл) протягом 30 хвилин до тих пір, поки він не знебарвиться. Потім маса викладається на сито, щоб залишки води стекли. Вино, цукор і сік кип'ятять до повного розчинення останнього, а потім швидко охолоджується. Желатин, який вже відстоявся, розігрівається на слабкому вогні, але не доводиться до кипіння. Потім він змішується з частиною отриманого сиропу і постійно перемішується. Після отримання однорідної маси додається залишився сироп.

Що стосується ківі, то вони нарізаються часточками і розкладаються в вазочки. Після цього вони заливаються частиною желе і охолоджуються протягом 10 хвилин, а потім додається залишився сироп і блюдо остигає близько 3 годин. Вершки збиваються з цукром, що залишився і викладаються на желе, яке посипається, потім, кокосовою стружкою.

Схожі рецепти