Веганські йогурт
(покроковий рецепт з фото)
Йогурт цілком можна приготувати і без молока, при цьому зберігши всі корисні властивості. У цьому рецепті я покажу, як приготувати веганські йогурт. Готувати його будемо на основі мигдальних горіхів.
Якщо у вас недостатньо потужний блендер, то замочіть горіхи на ніч. Так їх буде простіше подрібнювати. На основі цього рецепта можна приготувати йогурт з кешью, кокоса і кедрових горіхів.
- Мигдальні горіхи - 100 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Якщо ви - 1/2 чайних ложки
- Сироп агави - 3 Ст. Ложки
- Ванільний сироп - 2-3 капель
- Прибуток в капсулах - 5 штук
Підготуйте всі інгредієнти.
Замочіть мигдаль в окропі на 30 хвилин.
Очистіть його від шкірки.
У блендері подрібніть мигдаль з водою. Відіжміть через марлю. У вас вийде мигдальне молоко і горіховий макуха, який потім можна з'їсти.
Нагрійте мигдальне молоко на середньому вогні. Doʙavьte якщо якщо, сироп агави і ванільний, добре перемішайте. Проваріть суміш 5 хвилин.
Перелийте мигдальне молоко в скляну банку, остудіть до кімнатної температури. Додайте пробіотики, перемішайте все дерев'яною або пластмасовою ложкою. Не використовуйте метал!
Перетягніть банку бавовняною тканиною і залиште при кімнатній температурі на 24 годину.
Через день йогурт загусне і набуде характерний кисломолочний смак.
Веганські йогурт готовий, смачного!