Варення з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Серед десятків рецептів варення з яблук хочу представити свій - з корицею і ваніллю. Його можна використовувати і як десерт до чаю, і як начинку для пирога. Рецепт - простий, правда, "тривалий" .
У яблук видаляємо серцевину з кісточками, а шкірку зрізаємо якщо тверда. Адже в шкірці і міститься найбільше вітамінів.
Обов'язково ретельно промийте яблука і намагайтеся шукати сільські. Нехай вони не такі гарні, як в магазинах, але, якщо їх черв'ячок любить, значить, хімікатів там точно немає.
А тепер візьмемося за варення. Зробити варення з яблук зможете без клопоту, слідуючи за моїми "крокам" .
1. Промийте, почистіть яблука і поріжте на часточки.
2. Викладіть часточки в каструлю, пересипаючи цукром. Залиште на ніч.
3. З ранку каструлю поставте на середній вогонь, нехай яблука закиплять, поварите протягом 20 хвилин.
4. Зніміть з плити. Нехай варення охолоне. Потім знову закип'ятіть і остудіть. Повторіть процедуру ще раз (всього у вас повинно вийти три рази).
5. В кінці останнього варіння додайте прянощі - корицю, ваніль і лимонну кислоту.
6. Гаряче варення розкладіть по простерилизованнимбанкам і закатати.
Смачного!
- Яблука - 3-4 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука (або стручок ванілі)
- Обкладинка - - За смаком
- Лимонна кислота - - За смаком
Обов'язково ретельно промийте яблука і намагайтеся шукати сільські. Нехай вони не такі гарні, як в магазинах, але, якщо їх черв'ячок любить, значить, хімікатів там точно немає.
А тепер візьмемося за варення. Зробити варення з яблук зможете без клопоту, слідуючи за моїми "крокам" .
1. Промийте, почистіть яблука і поріжте на часточки.
2. Викладіть часточки в каструлю, пересипаючи цукром. Залиште на ніч.
3. З ранку каструлю поставте на середній вогонь, нехай яблука закиплять, поварите протягом 20 хвилин.
4. Зніміть з плити. Нехай варення охолоне. Потім знову закип'ятіть і остудіть. Повторіть процедуру ще раз (всього у вас повинно вийти три рази).
5. В кінці останнього варіння додайте прянощі - корицю, ваніль і лимонну кислоту.
6. Гаряче варення розкладіть по простерилизованнимбанкам і закатати.
Смачного!