Рецепт Варення з яблук фото

Варення з яблук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Серед десятків рецептів варення з яблук хочу представити свій - з корицею і ваніллю. Його можна використовувати і як десерт до чаю, і як начинку для пирога. Рецепт - простий, правда, "тривалий" .

Опис приготування:

У яблук видаляємо серцевину з кісточками, а шкірку зрізаємо якщо тверда. Адже в шкірці і міститься найбільше вітамінів.

Обов'язково ретельно промийте яблука і намагайтеся шукати сільські. Нехай вони не такі гарні, як в магазинах, але, якщо їх черв'ячок любить, значить, хімікатів там точно немає.

А тепер візьмемося за варення. Зробити варення з яблук зможете без клопоту, слідуючи за моїми"крокам" .

1. Промийте, почистіть яблука і поріжте на часточки.

2. Викладіть часточки в каструлю, пересипаючи цукром. Залиште на ніч.

3. З ранку каструлю поставте на середній вогонь, нехай яблука закиплять, поварите протягом 20 хвилин.

4. Зніміть з плити. Нехай варення охолоне. Потім знову закип'ятіть і остудіть. Повторіть процедуру ще раз (всього у вас повинно вийти три рази).

5. В кінці останнього варіння додайте прянощі - корицю, ваніль і лимонну кислоту.

6. Гаряче варення розкладіть по простерилизованнимбанкам і закатати.

Смачного!


  • Яблука - 3-4 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука (або стручок ванілі)
  • Обкладинка - - За смаком
  • Лимонна кислота - - За смаком
У яблук видаляємо серцевину з кісточками, а шкірку зрізаємо якщо тверда. Адже в шкірці і міститься найбільше вітамінів.

Обов'язково ретельно промийте яблука і намагайтеся шукати сільські. Нехай вони не такі гарні, як в магазинах, але, якщо їх черв'ячок любить, значить, хімікатів там точно немає.

А тепер візьмемося за варення. Зробити варення з яблук зможете без клопоту, слідуючи за моїми"крокам" .

1. Промийте, почистіть яблука і поріжте на часточки.

2. Викладіть часточки в каструлю, пересипаючи цукром. Залиште на ніч.

3. З ранку каструлю поставте на середній вогонь, нехай яблука закиплять, поварите протягом 20 хвилин.

4. Зніміть з плити. Нехай варення охолоне. Потім знову закип'ятіть і остудіть. Повторіть процедуру ще раз (всього у вас повинно вийти три рази).

5. В кінці останнього варіння додайте прянощі - корицю, ваніль і лимонну кислоту.

6. Гаряче варення розкладіть по простерилизованнимбанкам і закатати.

Смачного!

Схожі рецепти