Варення з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготовте це прекрасне варення з яблук на зиму - і вхолодную пору ваше життя стане світліше і солодший. Приготувати варення дуже просто, потрібно всього-то купити цукор та знайти яблука.
Це класичний рецепт приготування варення з яблук на зиму. Все що вам знадобиться це: яблука, лимон і цукор. У цьому рецепті я не використовував воду, так як яблука були досить соковитими і прекрасно сочілісь, виділяючи багато соку. Якщо ваш сорт яблук сухішою, можна додати мінімальну кількість води при варінні. Гарного дня і нехай все вийде!
- Яблука - 5 кілограм
- Цукор - 4, 5 кілограма
- Лимон - 1 штука
Яблука промийте, очистіть від насіння і наріжте великими часточками. Помістіть яблука в глибоку ємність в якій буде вариться варення.
Засипте яблука цукром і дайте їм постояти 2 годину. Потім ставимо ємність з яблуками на середній вогонь.
Лимон промийте і наріжте дрібно, різати разом з шкіркою.
Додайте лимон до яблуком, продовжуйте варити ще 15 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і даємо яблукам охолонути до кімнатної температури. Після цього повторюємо процедуру варіння (варити так само, як і в перший раз за часом)
Тепер можна розлити варення по стерилізованим баночках і закрити кришками.
Смачного!