Варення з яблук «Апарат»
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю яблука сорту "апорт", так ось прийшла мені в голову ідея зварити з них смачне і ароматне варення. Вийшло дуже навіть добре, тепер всім рекомендую. Спробуйте і ви!
Це - простий рецепт приготування варення з яблук "апорт" . Вам будуть потрібні: яблука і цукор (за бажанням можна додати корицю). Якщо вам попалися тверді яблука, тоді їх доведеться довше варити (ніж зазначено в рецепті). Відповідно, яблука з кислинкою вимагають більшої кількості цукру. Вдалого приготування!
- Яблука - 3 кілограма
- Цукор - 2 склянки
Яблука миємо й очищаємо від серцевини. Потім ріжемо часточками.
Засипаємо яблука цукром, гарненько трясемо, щоб цукор рівномірно розподілився і залишаємо так на добу в прохолодному місці.
Можна ще переміщати, щоб яблука гарненько просочилися цукром.
Варимо на середньому вогні, доводимо до кипіння. Проварюємо ще 10-15 хвилин і знімаємо з вогню. Готове варення закочує в стерилізовані банки і зберігаємо при кімнатній температурі.
Варення готове! Смачного!