Варення з винограду по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
У грузинській кухні виноград зустрічається у багатьох стравах, в тому числі з нього роблять різні заготовки. Я пропоную вам чудовий рецепт варення з винограду, з яким ви впораєтеся без праці.
Я думаю, що нам не буде зайвим привнести трохи різноманітності в свої заготовки і зробити що-небудь незвичайне і смачне. Цей простий рецепт варення з винограду по-грузинськи відмінно для цього підходить. У такого варення - приголомшливий м'який смак і приємний золотистий колір, взимку ці ласощі, безсумнівно, підніме вам настрій і зігріє зсередини. Для цього рецепта приготування варення з винограду по-грузинськи підійдуть будь-які сорти винограду без кісточок, єдине, що вам варто коригувати тут - це кількість цукру, адже якщо ягоди будуть солодкими і ви додасте багато цукру, то і варення вийде нудотним. Я ось, наприклад, коли мені трапляється дуже солодкий виноград, додаю в варення трохи лимонної кислоти і сік лимона, виходить дуже цікавий смак. Так що не бійтеся експериментувати і трохи змінювати рецепт, адже ви готуєте це варення для себе.
1) Отже, для початку відокремлюємо ягоди від гілок і промиваємо виноград під холодною водою.
2) Потім варимо з води і цукру сироп і заливаємо їм виноград, поки він гарячий, залишаємо ягоди на пів години настоюватися.
3) Після закінчення часу ставимо ємність з виноградом і сиропом на повільний вогонь і варимо вариво до повної готовності, періодично помішуючи його.
4) Воно повинно бути досить густим, а ягоди при цій повинні залишатися цілими. Знімаємо варення з вогню, розкладаємо його по стерилізованим баночках і закриваємо кришками.
Наше варення готове, відправляємо його на зберігання в прохолодне темне місце, а взимку всій родині насолоджуємося відмінним ласощами. Смачного!
- Виноград - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1) Отже, для початку відокремлюємо ягоди від гілок і промиваємо виноград під холодною водою.
2) Потім варимо з води і цукру сироп і заливаємо їм виноград, поки він гарячий, залишаємо ягоди на пів години настоюватися.
3) Після закінчення часу ставимо ємність з виноградом і сиропом на повільний вогонь і варимо вариво до повної готовності, періодично помішуючи його.
4) Воно повинно бути досить густим, а ягоди при цій повинні залишатися цілими. Знімаємо варення з вогню, розкладаємо його по стерилізованим баночках і закриваємо кришками.
Наше варення готове, відправляємо його на зберігання в прохолодне темне місце, а взимку всій родині насолоджуємося відмінним ласощами. Смачного!