Варення з слив в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сливове варення відрізняється від малинового або полуничного густотою, воно густіше. Нижче ви знайдете рецепт приготування варення зі слив в духовці, який дозволить вам готувати його за годину.
Щоб приготувати варення зі слив в духовці, вам знадобитися очистити сливи від кісточок і помістити їх упереміш з цукром і водою в розігріту духовку. Готовність варення залежить від густоти. Якщо крапля варення розтікається по поверхні, значить варення ще не готове.
- Зливи - 2 кілограма
- Цукор - 2, 5 кілограма
- Вода - 0, 5 склянки

Моєму сливи в холодній воді.

Позбавляємося від кісточок в сливах. Для швидкості можна скористатися олівцем або будь-яким подібним за формою предметом.

Зливи пересипаємо в деко.

Додаємо в сливи води, засипаємо їх цукром.

Ставимо деко в духовку і розігріваємо її до 200 градусів.

Тримаємо сливи в духовці близько 30 хвилин. Періодично помішувати суміш.

Розливаємо варення в заздалегідь стерилізовані банки.

Коли варення охолоне, його можна подавати до столу.