Рецепт Варення з шипшини фото

Варення з шипшини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Горіхи , Шипшина
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

З чого тільки не готують варення. Я вже не дивуюся рецептами з кульбаби або з ананаса, але все-таки є нові варіанти. Якщо ви шукайте незвичайний яскравий смак, то уважно читайте і вчіться!

Опис приготування:

Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати варення з шипшини. Для мене це дуже несподіване рішення. У дитинстві в саду ці ягоди йшли тільки на сушіння для чаю. Пам'ятаю ще, що був приголомшливий запах від рожевих квітів з куща. Так що заготовка обіцяє бути неймовірно ароматною і дуже смачною.

  • Шипшина - 3-4 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
варення з шипшини - фото крок 1
Підготуйте ягоди шипшини. Розріжте їх навпіл, видаливши насіння, сміття та зелені паростки. Все ретельно промийте.
варення з шипшини - фото крок 2
Плоди перекладіть в каструлю. Залийте їх гарячою водою до рівня шипшини. Бланшируйте ягоди 4 хвилини на середньому вогні. Одержаний відвар злийте в інший посуд.
варення з шипшини - фото крок 3
Один 1-1, 5 склянки відвару з'єднайте з цукром в каструлі. Доведіть суміш до кипіння, а потім варіть сироп 3 хвилини, постійно заважаючи. Потім залийте ягоди сиропом. Залиште все в такому вигляді на 6 годин або більше. Потім сироп зливайте, знову кип'ятіть і заливайте ягоди на 6 годин. Повторіть процедуру кілька разів.
варення з шипшини - фото крок 4
Після 4-6 раз такої процедури зваріть варення. Шипшина варіть на слабкому вогні до бурштинового кольору.
варення з шипшини - фото крок 5
У підготовлені банки перекладіть варення. Закупорте їх кришками. Після охолодження заготовку пробуйте. Приємною дегустації!

Схожі рецепти