Варення з шипшини
(покроковий рецепт з фото)
З чого тільки не готують варення. Я вже не дивуюся рецептами з кульбаби або з ананаса, але все-таки є нові варіанти. Якщо ви шукайте незвичайний яскравий смак, то уважно читайте і вчіться!
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати варення з шипшини. Для мене це дуже несподіване рішення. У дитинстві в саду ці ягоди йшли тільки на сушіння для чаю. Пам'ятаю ще, що був приголомшливий запах від рожевих квітів з куща. Так що заготовка обіцяє бути неймовірно ароматною і дуже смачною.
- Шипшина - 3-4 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Підготуйте ягоди шипшини. Розріжте їх навпіл, видаливши насіння, сміття та зелені паростки. Все ретельно промийте.
Плоди перекладіть в каструлю. Залийте їх гарячою водою до рівня шипшини. Бланшируйте ягоди 4 хвилини на середньому вогні. Одержаний відвар злийте в інший посуд.
Один 1-1, 5 склянки відвару з'єднайте з цукром в каструлі. Доведіть суміш до кипіння, а потім варіть сироп 3 хвилини, постійно заважаючи. Потім залийте ягоди сиропом. Залиште все в такому вигляді на 6 годин або більше. Потім сироп зливайте, знову кип'ятіть і заливайте ягоди на 6 годин. Повторіть процедуру кілька разів.
Після 4-6 раз такої процедури зваріть варення. Шипшина варіть на слабкому вогні до бурштинового кольору.
У підготовлені банки перекладіть варення. Закупорте їх кришками. Після охолодження заготовку пробуйте. Приємною дегустації!