Варення з шипшини з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт варення з шипшини з кісточками я трохи урізноманітнила, додавши до нього апельсин. Вийшло дуже смачно, всім рекомендую! запах, смак і консистенція - все ідеально!
Я думаю, варення у нас люблять все, а ось такий оригінальний, але в той же час простий рецепт варення з шипшини з кісточками чомусь знають не всі. Поспішаю виправити! Корисне, соковите і ароматне варення з шипшини з кісточками в домашніх умовах зможе приготувати навіть дитина. Приступимо?
- Шипшина - 700 грам
- Цукор - 500 грам
- Апельсин - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
1. Ягоди перебираємо і моєму.
2. Апельсин подрібнюємо в блендері разом зі шкіркою, але без кісточок.
3. Кип'ятимо спочатку воду з цукром, щоб він розчинився, а потім додамо ягоди і пюре апельсина. Кип'ятимо, знімаємо пінку, і тримаємо на маленькому вогні, поки варення не стане потрібної для вас густоти.
4. Тепер його можна закатати на зиму в стерильних баночках або ж остудити і подавати до чаю свіжим!