Рецепт Варення з шипшини з кісточками фото

Варення з шипшини з кісточками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Шипшина
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 40 хв.

Класичний рецепт варення з шипшини з кісточками я трохи урізноманітнила, додавши до нього апельсин. Вийшло дуже смачно, всім рекомендую! запах, смак і консистенція - все ідеально!

Опис приготування:

Я думаю, варення у нас люблять все, а ось такий оригінальний, але в той же час простий рецепт варення з шипшини з кісточками чомусь знають не всі. Поспішаю виправити! Корисне, соковите і ароматне варення з шипшини з кісточками в домашніх умовах зможе приготувати навіть дитина. Приступимо?

  • Шипшина - 700 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Вода - 1 Склянка
варення з шипшини з кісточками - фото крок 1
1. Ягоди перебираємо і моєму.
варення з шипшини з кісточками - фото крок 2
2. Апельсин подрібнюємо в блендері разом зі шкіркою, але без кісточок.
варення з шипшини з кісточками - фото крок 3
3. Кип'ятимо спочатку воду з цукром, щоб він розчинився, а потім додамо ягоди і пюре апельсина. Кип'ятимо, знімаємо пінку, і тримаємо на маленькому вогні, поки варення не стане потрібної для вас густоти.
варення з шипшини з кісточками - фото крок 4
4. Тепер його можна закатати на зиму в стерильних баночках або ж остудити і подавати до чаю свіжим!

Схожі рецепти