Варення з полуниці, яблука та лимону
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку цікавих заготовок хочу запропонувати додати цей нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати варення з полуниці, яблука та лимону. Ароматне, оригінальне і нереально смачне!
Якщо вам подобається різноманітність, то поєднання пікантного лимона, яблучка і полуниці обов'язково варто спробувати в такому варіанті. Сам процес простий, не вимагає багато зусиль. Таке варення, до речі, можна зберігати кілька місяців в холодильнику без закачування.
- Полуниця - 2 кілограма
- Лимон - 4 штуки
- Яблуко - 2-3 штук
- Цукор - 1.5 кілограма
1
Полуницю вимийте, очистіть від хвостиків і наріжте четвертинками.
2
Лимони обдайте окропом, натріть цедру і вичавіть сік.
3
Яблуко очистіть від шкірки, натріть на середній терці і відправте до полуниці.
4
Засипте все цукром і поставте на вогонь.
Після закипання приберіть вогонь до мінімуму.
Після закипання приберіть вогонь до мінімуму.
5
Варіть близько півгодини, акуратно перемішуючи, до загустіння.
6
Розлийте кипляче варення по заздалегідь стерилізованим баночках і закатати. Або ж остудіть і приберіть в холодильник.