Рецепт Варення з полуниці, яблука та лимону фото

Варення з полуниці, яблука та лимону
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Яблука, Лимон, Полуниця
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Солодке, Заготовки, Варення

У скарбничку цікавих заготовок хочу запропонувати додати цей нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати варення з полуниці, яблука та лимону. Ароматне, оригінальне і нереально смачне!

Якщо вам подобається різноманітність, то поєднання пікантного лимона, яблучка і полуниці обов'язково варто спробувати в такому варіанті. Сам процес простий, не вимагає багато зусиль. Таке варення, до речі, можна зберігати кілька місяців в холодильнику без закачування.

  • Полуниця - 2 кілограма
  • Лимон - 4 штуки
  • Яблуко - 2-3 штук
  • Цукор - 1.5 кілограма
1
Полуницю вимийте, очистіть від хвостиків і наріжте четвертинками.
2
Лимони обдайте окропом, натріть цедру і вичавіть сік.
3
Яблуко очистіть від шкірки, натріть на середній терці і відправте до полуниці.
4
Засипте все цукром і поставте на вогонь.
Після закипання приберіть вогонь до мінімуму.
5
Варіть близько півгодини, акуратно перемішуючи, до загустіння.
6
Розлийте кипляче варення по заздалегідь стерилізованим баночках і закатати. Або ж остудіть і приберіть в холодильник.

Схожі рецепти