Варення з обліпихи замороженої
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині дуже люблять обліпихи варення, тому я готую його кожен сезон. Даний рецепт простий і не вимагає особливих кулінарних навичок, а зберігати таке варення краще в холодильнику.
Дуже раджу приготувати варення з обліпихи замороженої в домашніх умовах. Незважаючи на те, що ягоди використовуються заморожені, смак ласощі від цього не змінюється. Готую його кожен сезон і мої домашні залишаються задоволеними.
- Обліпиха - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 800 мілілітрів
1. Щоб приготувати варення з обліпихи замороженої в домашніх умовах, я завжди починаю з того, що перебираю ретельно ягоди. Потім їх потрібно вимити і відкинути на друшляк.
2. Нехай вода з ягід повністю стече. Потім нам потрібно зробити сироп.
3. У гарячу воду слід висипати цукор, довести до кипіння і зменшити вогонь. Варити сироп слід до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
4. Процідіть гарячий сироп через марлю, після чого закип'ятіть сироп і відставте з вогню. Сиропом залийте наші ягоди і залиште варення на 4 годину. Після охолодження знову доведіть до кипіння масу, проваріть до готовності. У готовому вигляді обліпихи варення матиме прозорий вигляд.
5. Тепер відправте наше варення по банках і закатати. От і все, тепер краще відправити його в холодне місце.