Варення з лайма
(покроковий рецепт з фото)
Вапно - нечастий гість на моєму столі і також нечасто він використовується мною в приготуванні будь-яких страв. Але недавно я вирішив спробувати рецепт приготування варення з лайма і інжиру. Смачно!
Нижче представлений простий рецепт варення з лайма з інжиром. У рецепті використовуються м'якоть, сік і цедра лайма, як каталізатори та основні складові післясмаку.
- Інжир - 1 кілограм
- Пектин - 10 грам
- Апельсиновий лікер - 45 мілілітрів
- Цукровий пісок - 450 грам
- Лайми - 2 штуки
Моєму інжир в холодній воді і обтирає сухим рушником.
Дно каструлю засипаємо сумішшю з цукру і пектину.
Розрізаючи часточками інжир, вистилає його поверх цукру в каструлі.
Теркою знімаємо з лайма цедру.
Сік, вичавлений з лайма, разом з м'якоттю і цедрою поміщаємо в каструлю з інжиром, куди так само варто додати апельсинового лікеру.
Ми залишаємо каструлю з усім вмістом на півгодини. Даємо час на виділення соку.
Масу варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Доводимо блендером масу до стану пюре. Варення готове - залишилося тільки подати його до столу.