Рецепт Варення з лайма фото

Варення з лайма
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Вапно - нечастий гість на моєму столі і також нечасто він використовується мною в приготуванні будь-яких страв. Але недавно я вирішив спробувати рецепт приготування варення з лайма і інжиру. Смачно!

Нижче представлений простий рецепт варення з лайма з інжиром. У рецепті використовуються м'якоть, сік і цедра лайма, як каталізатори та основні складові післясмаку.

  • Інжир - 1 кілограм
  • Пектин - 10 грам
  • Апельсиновий лікер - 45 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 450 грам
  • Лайми - 2 штуки
варення з лайма - фото крок 1
Моєму інжир в холодній воді і обтирає сухим рушником.
варення з лайма - фото крок 2
Дно каструлю засипаємо сумішшю з цукру і пектину.
варення з лайма - фото крок 3
Розрізаючи часточками інжир, вистилає його поверх цукру в каструлі.
варення з лайма - фото крок 4
Теркою знімаємо з лайма цедру.
варення з лайма - фото крок 5
Сік, вичавлений з лайма, разом з м'якоттю і цедрою поміщаємо в каструлю з інжиром, куди так само варто додати апельсинового лікеру.
варення з лайма - фото крок 6
Ми залишаємо каструлю з усім вмістом на півгодини. Даємо час на виділення соку.
варення з лайма - фото крок 7
Масу варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин.
варення з лайма - фото крок 8
Доводимо блендером масу до стану пюре. Варення готове - залишилося тільки подати його до столу.

Схожі рецепти