Варення з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.
А ви пробували варення з кульбаб? немає? Дуже навіть дарма, адже воно дуже ароматне, солодке і смачне! До того ж це варення відмінно зберігається, взимку можна використовувати в випічку або до чаю. Дивіться!
Опис приготування:
Для варення знадобляться тільки здорові, без пошкоджень або хвороб квіти. Зберіть їх вранці, коли вони тільки розкрилися, і обов'язково далеко від доріг і трас. Не забудьте ретельно промити квітки. Хай щастить!
- Кульбаба - 300 штук
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
Зберіть рано вранці кульбаби, підійдуть тільки повністю відкрилися квіточки. Відміряйте воду, цукор.
Головки квітів замочіть у воді на 15 хвилин, щоб прибрати пил і комах. Злийте воду.
Тепер зробіть саму трудомістку частину роботи. Потрібно відділити зелену частину квіточки від жовтої. Зелені стеблинки в варення не кладуть.
Зваріть цукровий сироп з води і цукру. Для цього з'єднаєте в каструлі воду з цукром і доведіть до кипіння. Додайте кульбаби і варіть 20 хвилин з моменту закипання, періодично помішуючи.
Тепер залиште в каструлі варення на ніч. Як охолоне, поставте в холодильник, щоб не скисло, якщо на кухні жарко.
Вранці відцідити варення від пелюсток кульбаби. Варення доведіть до кипіння і проваріть ще 20 хвилин. Час варіння можна регулювати залежно від бажаної густоти варення. За хвилину до кінця варіння додайте лимонну кислоту, прокип'ятіть і вимикайте вогонь.
Готове варення зберігайте в скляних баночках в холодильнику або закатати і зберігайте в коморі.