Рецепт Варення з кульбаб фото

Варення з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Лимон
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

А ви пробували варення з кульбаб? немає? Дуже навіть дарма, адже воно дуже ароматне, солодке і смачне! До того ж це варення відмінно зберігається, взимку можна використовувати в випічку або до чаю. Дивіться!

Опис приготування:

Для варення знадобляться тільки здорові, без пошкоджень або хвороб квіти. Зберіть їх вранці, коли вони тільки розкрилися, і обов'язково далеко від доріг і трас. Не забудьте ретельно промити квітки. Хай щастить!

  • Кульбаба - 300 штук
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
варення з кульбаб - фото крок 1
Зберіть рано вранці кульбаби, підійдуть тільки повністю відкрилися квіточки. Відміряйте воду, цукор.
варення з кульбаб - фото крок 2
Головки квітів замочіть у воді на 15 хвилин, щоб прибрати пил і комах. Злийте воду.
варення з кульбаб - фото крок 3
Тепер зробіть саму трудомістку частину роботи. Потрібно відділити зелену частину квіточки від жовтої. Зелені стеблинки в варення не кладуть.
варення з кульбаб - фото крок 4
Зваріть цукровий сироп з води і цукру. Для цього з'єднаєте в каструлі воду з цукром і доведіть до кипіння. Додайте кульбаби і варіть 20 хвилин з моменту закипання, періодично помішуючи.
варення з кульбаб - фото крок 5
Тепер залиште в каструлі варення на ніч. Як охолоне, поставте в холодильник, щоб не скисло, якщо на кухні жарко.
варення з кульбаб - фото крок 6
Вранці відцідити варення від пелюсток кульбаби. Варення доведіть до кипіння і проваріть ще 20 хвилин. Час варіння можна регулювати залежно від бажаної густоти варення. За хвилину до кінця варіння додайте лимонну кислоту, прокип'ятіть і вимикайте вогонь.
варення з кульбаб - фото крок 7
Готове варення зберігайте в скляних баночках в холодильнику або закатати і зберігайте в коморі.

Схожі рецепти