Варення з кульбаб з пелюстками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати варення з кульбаб з пелюстками. Воістину красивий на вигляд рецепт, а цілющі властивості у страви - незвичайні! Таке варення дуже корисно їсти на сніданок.
Кульбаби можна знайти як навесні, так і восени. Однак я рекомендую збирати їх у весняну пору, так в квітках більше життєвої енергії та користі. Варення здатне оздоровити організм, допомогти в лікуванні простудних захворювань. І приготувати його легше, ніж може здатися на перший погляд!
- Кульбаби - 400 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
Збираємо кульбаби в чистому місці, бажано подалі від міської атмосфери. Відокремлюємо жовті квіти від стеблинок. Промиваємо їх водою від бруду (можна замочити у воді на деякий час).
Заливаємо кульбаби водичкою. В емальованій каструлі доводимо масу до кипіння. Потім кип'ятимо ще близько 15 хвилин. Всипаємо лимонну кислоту. Через 25 хвилин виймаємо ситом трохи більше половини квіток, залишаємо трохи пелюсток для краси. Досипаємо цукор, варимо масу 40 хвилин.
В залежності від того, як довго ми варимо вариво, воно стає густішим. Ось і готово наше корисне варення з кульбаб. Смачного!